Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulavári káposzta

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2016. november 12. 12:00
Gyulavári káposzta
Gasztrokalandozások
____Eredeti-gyulavari_kaposzta2.jpg

Gyulavári káposzta

Forrás: gyulahus.hu

A Gyulahús Kft. füstölt kolbászát használjuk ennél a különleges és ízletes ételnél.

 

Hozzávalók

4 személyre:

15 dkg füstölt hús
(tarja, karaj)
1 pár Gyulai kolbász
1 közepes fej
makói vöröshagyma
30 dkg savanyú káposzta
só, köménymag
2 kiskanál kalocsai fűszerpaprika
1 evőkanál olaj,
1 kispohár tejföl

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi fok: egyszerű

 

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát kevés forró olajon megfonnyasztjuk, és a tűzről lehúzva, megszórjuk fűszerpaprikával. Hozzáadjuk a kicsi kockára vágott füstölt húst, és félig öntve vízzel, lassan háromnegyed puhára pároljuk. Közben kevés olajon pár szem köménymagot megpirítunk, rászórjuk a savanyú káposztát, és kb. 2 dl vízzel felöntve puhára pároljuk. A megpuhult káposztát és a füstölt húsból készült pörköltet összekeverjük, és hozzáadjuk a vékony karikára vágott füstölt gyulai kolbászt. Az egészet még egyszer felforraljuk, tálaláskor simára kevert tejföllel meglocsoljuk.

Jó tanács! Ha nagyon savanyú a káposzta, felhasználás előtt bő hideg vízben mossuk át, majd kézzel jól nyomjuk ki a levét. Ízesíthetjük kapros tejföllel. Az igazi kulináris élvezet elérését fröccs fogyasztásával fokozhatjuk.

 

Jó étvágyat kívánunk!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)