Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hamarosan befejeződik az Élővíz-csatorna rehabilitációjának előkészítése

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2016. október 13. 19:11
Hamarosan befejeződik az Élővíz-csatorna rehabilitációjának előkészítése
A fejlesztést megalapozó tanulmányt harminc nap múlva juttathatják el a kormányhoz
____Eredeti-eloviz_csatorna_csuszi.JPG

Az Élővíz-csatorna gyulai szakasza 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Egy hónapon belül elkészülhet az Élővíz-csatorna turisztikai célú rehabilitációját megalapozó tanulmány – közölte lapunk megkeresésére Görgényi Ernő polgármester.

A Gyulát, Békéscsabát és Békést is érintő fejlesztési elképzelésekről a három település vezetőinek és az önkormányzatok által delegált szakemberek részvételével tárgyaltak a Közép-Békési Centrum október 12-i ülésén.

A fürdővárosi polgármester emlékeztetett rá: a csatorna rendbetételéről szóló Zöld folyosó projekt ötletét Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere áprilisban ismertette Orbán Viktor miniszterelnökkel. Hozzátette: a kormányfő a békési megyeszékhelyen tett látogatáskor elvi hozzájárulását adta a beruházáshoz.

A városvezető elmondta: a fejlesztés előkészítését az Opauszki Zoltán vezette munkacsoport végzi, melynek Balogh András, a Gyulai Várfürdő főmérnöke is tagja.

Az elképzelések szerint 38 kilométeren végeznének mederkotrást az Élővíz-csatornán, emellett parkosítanának, és rendbe tennék a partszakaszt – részletezte Görgényi Ernő. Ahhoz, hogy a csatorna alkalmas legyen az evezősportokra, Gyulán új zsilipeket és hidakat építenének – fűzte hozzá.  

Kérdésünkre azt is elmondta: az előzetes becslések alapján a mederkotrás és a legszükségesebb vízi műtárgyak építése 2,5 milliárd forintba kerülne.  

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)