Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A filmdalok idén is elvarázsolták a gyulai közönséget

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Csomós Éva • KULTÚRA • 2016. október 10. 17:20
A filmdalok idén is elvarázsolták a gyulai közönséget
Nagy sikert aratott az Erkel Ferenc Vegyes Kar és a Bartók Béla Vegyes Kar közös koncertje
Már jó ideje indokoltan mondható hagyományosnak a gyulai Erkel Ferenc Vegyes Kar és a Békéscsabai Bartók Béla Vegyes Kar együttműködése, hisz számos alkalommal álltak már közösen mind a békéscsabai, mind pedig a gyulai közönség elé. A sikerfilmek megkapó dallamainak felidézése pedig már tavaly is mindkét városban nagy népszerűségnek örvendett, így az akkori sikereken felbuzdulva a folytatás sem maradt el: új műsorukat a gyulai közönség október 7-én 19 órai kezdettel láthatta-hallhatta a művelődési ház színháztermében.
____Eredeti-_MG_8644.jpg

a gyulai Erkel Ferenc Vegyes Kar és a Békéscsabai Bartók Béla Vegyes Kar koncertje a gyulai művelődési házban 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett 

A Hollywood álomvilágába repítő este műsorát – némi átfedéssel – ezúttal is feledhetetlen filmdalokból válogatták össze – a mesefilmektől a romantikusokon és a musicaleken át egészen a vígjátékokig vagy épp a westernig –, de bármelyik műfajból is csendült fel egy-egy ismert dallam, a szépszámú közönségben aktív érdeklődésű fogadtatásra talált.

Az oldott, derűs légkör a színpadon lévőkön is megmutatkozott. Nem csupán – a szinte már védjegyüknek számító – színes sálas megjelenésükkel és az épp aktuális dalhoz látványelemeként használt kellékekkel vagy épp a kivetítőn futó kapcsolódó képekkel igazolva gondosságukat, hanem még az esetenkénti pontatlanságok kezelésén is átütött, milyen örömmel énekelnek és zenélnek együtt. A jó ízléssel válogatott műsor és a kellemes megszólalás az est karnagya, Perlaki Attila érdeme, aki a Békéscsabai Bartók Béla Vegyes Kart épp egy évtizede, a gyulai Erkel Ferenc Vegyes Kart pedig már 13 éve ösztönzi egyre jobb megszólalásra. A mostani koncert során pedig újra kiderült, hogy a két kórus gördülékeny összevonásában is remekel.

A nyitányként hallott 1952-es amerikai filmmusical, az Ének az esőben ismert dala után blokkokra szedve hangzottak el a slágerek. Elsőként a Jó reggelt, Vietnám! című filmből ismert  What a wonderful world, majd a nálunk Hold folyóként sikeres Moon River az Álom luxuskivitelben című moziból, amit a Butch Cassidy és a Sundance kölyök című amerikai westernfilm Oscar-díjas betétdala, a Raindrops keep falling on my head követett. A romantikus blokkot az 1968-as, Zeffirelli-féle Rómeó és Júliából ismert Time for us (A mi időnk) kezdetű dal nyitotta Tokai Ágnes, az est szólistája tolmácsolásában, amit a kórus a You raise me up kezdetű slágerrel folytatott, és a Titanic My heart will go on ( Szívemben élsz) dalával és Domokos Balázs furulyaszólójával zárt.

A jó hangulatú est sokban múlt Rázga Áron zongorista kedélyességén, amihez zeneileg is remekül igazodott Matkócsik Ilona és Lenovics Laura fuvolán, Domokos Balázs fagotton, Szarka István trombitán, míg Puskás Sándor kürtön, Döge Csaba harsonán, Debreczeni Örs tubán mutatta meg tudása legjavát, amihez Szák Kocsis Péter gitáron csatlakozott, a Dobszerda ütősök (Bíró József, Szabó Csongor, Szilágyi Balázs, Aaron Ayyazpedig szintén méltán lettek a közönség kedvencei.

A musicalek közül Andrew Lloyd Webber szerzeményeiből szólt az Operaház Fantomjából Christin dala, majd az öt musical – az Operaház Fantomja, az Evita, a Jézus Krisztus szupersztár, a Macskák és a József és a csodálatos álomkabát – legnépszerűbb dallamainak ötvözetéből álló Concert Celebration. 

A mesevilág a Shrek Halleluja és Az oroszlánkirály Hakuna Matata dalával, valamint Sutóczki Miklós előhangjával lopta be magát a nézők szívébe, majd a The lion sleeps tonight elhangzásával biztatta tapsra a közönséget. A hangulat a Hair Good morning starshine és a Let the sushine in dalával, majd a Volt egyszer egy vadnyugat, valamint A Jó, a Rossz és a Csúf westernfilmek dallamainak felidézésével átmenetileg kissé komolyabbra váltott, de a már tavaly is sikerrel műsorra vett, az Apácashow 2. részéből ismert Oh happy day dallal visszahozták és „tetőfokra emelték” a koncertélményt.

Az örömkoncert vastapssal, a nézőtérről felhangzó elégedett füttyel, bravózással, valamint egy ráadás eljátszásával zárult.

 

____Eredeti-_MG_8764.jpg

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)