Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A munka világát mutatták be a gyulavári óvodásoknak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2016. október 10. 15:00
A munka világát mutatták be a gyulavári óvodásoknak
A gyerekeknek a Békés Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház tartott játékos foglalkozást
____Eredeti-gyulavari_ovi_szeml_fogl.jpg

A gyerekek Dolgos János történetén keresztül ismerhették meg a munka világát 

Fotó: gyulavári óvoda

Játékos szemléletformáló előadáson vehettek részt a gyulavári óvodába járó gyermekek október 10-én délelőtt. Az esemény a Békés Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház szervezésében zajlott, és mint megtudtuk, a célja az volt, hogy minél több információt adjon át az apróságoknak a munka világáról.

Baukó Ildikó, a CSEÖH megyei esélyegyenlőségi koordinátora lapunknak elárulta: nem csupán az ovisok, hanem minden fiatal korosztály célpontja színes bemutatóiknak.

– Szemléletformáló előadásainkkal több témakört igyekszünk körbejárni. Általános iskolákban a romaintegráció, középiskolákban a fiatalok felé való érzékenyítés a fő témakörünk ebben az időszakban. A legkisebbeknek ma Dolgos János történetét hoztuk el, amelynek segítségével interaktív módon igyekszünk információkat átadni a kicsiknek a munka világáról – emelte ki a szervezők egyike.

Az óvodások két csoportban hallgathatták meg a háromszereplős bábjátékot Sovák Anna előadásában, aki szerepjátékokkal, körtáncokkal és kérdezz-felelek játékkal járta körbe a témakör legfontosabb kérdéseit. Szó esett arról, miért fontos tanulni, ahogy arról is, hogy minden munka értékes, az érte kapott fizetéstől függetlenül. Mindezeken túl azt is igyekeztek átadni a kicsiknek, hogy a jól kiválasztott foglalkozást igenis lehet szeretni, és érdemes is, ha ez ember boldogságban akar élni.

A program egyik megálmodója azt is hozzátette: a különleges fejlesztő előadásokkal évente mintegy kétezer helyi gyermeket érnek el, és informálnak a kiválasztott témakörökben. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)