Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Varga Kálmánnét köszöntötték 95. születésnapján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2016. szeptember 27. 09:30
Varga Kálmánnét köszöntötték 95. születésnapján
Irénke néni a szeretetet tartja a hosszú élet titkának
Kilencvenötödik születésnapján köszöntötte Varga Kálmánnét a gyulai városvezetés. Az ünnepi delegáció ezúttal Becsyné dr. Szabó Márta címzetes főjegyzőből és dr. Csige Gábor jogi és humánpolitikai csoportvezetőből állt, akik szeptember 26-án délután virágcsokorral, csokoládétortával és a Magyarország miniszterelnöke által aláírt köszöntő emléklappal ünnepelték a születésnapost. A vidám délutáni ünnepségen a család süteménnyel várta városvezetőket.
____Eredeti-alap2__4_.jpg

Az ünnepeltet Becsyné dr. Szabó Márta és dr. Csige Gábor köszöntötte fel születésnapján 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Irénke néni Gútán született 1921. szeptember 26-án. Szülei földműveléssel foglalkoztak, hét gyermekük született, közülük már csak Irénke néni él. Mint megtudtuk: az ünnepelt az általános iskola elvégzése után, 14 évesen kezdett el dolgozni, majd 1946-ban ment férjhez, és később, lányuk megszületését követően a családot áttelepítették Medgyesegyházára, ahol fiuk is megszületett.

Irénke néni férje 1970-ben meghalt, majd a család 40 évvel ezelőtt Gyulára költözött. Jelenleg is egy háztartásban él négy generáció és a családtagok azt mondják: sok türelemmel és megértéssel nagyon jól működik ez az életforma. Irénke néni elárulta: a család igen nagy, hiszen három unoka és két dédunoka színesíti a többszörös dédnagymama mindennapjait.

Az ünnepelt elárulta, napjai leginkább azzal telnek, hogy pihen és a család kutyájával barátkozik. Lapunknak azt is hozzátette, egész életéből arra az időszakra emlékszik a legszívesebben, amikor gyermekei még kicsik voltak.

Arra a kérdésre, hogy vajon mi lehet a hosszú élet titka, határozott választ adott: – A szeretet a legfontosabb. Próbálja csak meg bárki megvenni a boltban, nem lehet. Szeretet kell hogy legyen a családban, az hosszú ideig életben tart. És nagyon fontos az is, hogy a gyerekeknek sosem szabad azt mondani, hogy nem érünk rá. A gyereket szeretni kell, azért van. Később úgyis meghálálják. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)