Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Németvárosi szüretre és sváb bálra invitálnak a gyulai svábok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2016. szeptember 28. 18:00
Németvárosi szüretre és sváb bálra invitálnak a gyulai svábok
Zene, vásári forgatag és szüreti lakoma várja a vendégeket október 1-jén
Németvárosi szüretre és sváb bálra invitálja az érdeklődőket Gyula Város Német Nemzetiségi Önkormányzata október 1-jén, szombaton. A programok délután fél 4-kor kezdődnek a Göndöcs-kert pavilonjánál zenével és vásári forgataggal, majd 16 órakor kerül sor az ünnepi megnyitóra, ahol a megjelenteket Mittag Mónika, Gyula Város Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke köszönti.
____Eredeti-szuret_csuszi.JPG

Képünk illusztráció 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A délutáni és esti programok folyamán fellépnek a Németvárosi Óvoda növendékei, az Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar, a Gyulai Implom József Általános Iskola német nemzetiségi tanulói, valamint a Nagyváradi Német Nemzetiségi Táncegyüttes is.

16 óra után megkezdődik a szüretelés, amelyet mustpréselés, étel- és italkóstolók és szüreti nép játékok kísérnek. 19 órakor kezdődik a Vigadóban a Szüreti Sváb Bál, dr. Görgényi Ernő polgármester megnyitójával. A svédasztalos szüreti lakoma mellé, a pécsi Unterrock zenekar szolgáltatja a talpalávalót.

Jegyek csak elővételben vásárolhatók, hétköznaponként 8–16 óráig a Németvárosi Óvodában, vasárnaponként pedig a Német Klubban. Felnőttek számára 3500 forint a jegyár, míg a tíz éve alatti gyermekeknek 2000 forint. A Göndöcs-kertben lévő programok ingyenesen látogathatók.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)