Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Családi napot tartottak az Ewoldt Elíz Óvodában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2016. szeptember 23. 19:00
Családi napot tartottak az Ewoldt Elíz Óvodában
A rendezvényen az óvoda új játékait is felavatták
Színvonalas családi nappal várta az érdeklődőket szeptember 23-án Gyula Város Egyesített Óvodájának tagintézményében a Gyulai Pálffy Úti Micimackó Óvodai Alapítvány. Az eseménynek helyet adó Ewoldt Elíz Óvodában délelőtt szakmai programon, délután családi rendezvényen vehettek részt a meghívott gyermekek, szüleik és az oda látogató helyi pedagógusok.
____Eredeti-alap2.jpg

Családi nap az Ewoldt Elíz Óvodában

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Mint megtudtuk, az alapítvány célja az, hogy az óvodába járó apróságok nevelését, fejlesztését színes programokkal és új mozgásfejlesztő eszközökkel támogassák. Ottjártunkkor kiderült, hogy ezen a napon nemcsak szakmai előadások és közös játék várja a csemetéket és szüleiket, hanem az alapítványnak köszönhetően beszerzett új játékokat is most avatják fel, Bodrogközi Rita zenés műsorának kíséretében.

Petrovszki Eszter

A délelőtt köszöntőkkel indult, Petrovszki Eszter tagintézmény-vezető üdvözlő gondolatai után Galbács Mihály köszöntötte a jelenlévőket.

–  A család nagyon fontos, hiszen amilyen a család, olyan a társadalom. Sok olyan szemlélet és számos egyéb életforma- és jellemformáló dolog van, amit a családnak meg kell adnia, ennek a folyamatnak fontos része az óvoda is – emelte ki a képviselő.

A tagintézmény vezetője lapunknak kiemelte, hogy a nap a Jövő gyermekeinek fejlődéséért elnevezésű programsorozat része, és annak megvalósításához alapítványukon keresztül jutottak elegendő támogatáshoz. Így végül a családi nap mellett négy kirándulást és egy Vitaminnapot is megvalósíthatnak a jövőben.

Mindezek után szakmai programként dr. Beke Szilvia, a Szent István Egyetem adjunktusa előadásában ismertette, hogy miért fontos az óvodáskori mozgásfejlesztés. A programot az óvodások műsora követte, majd az újonnan beszerzett mozgásfejlesztő eszközöket próbálták ki az apróságok. Délutántól már a szülők számára is nyitva állt az óvoda kapuja, akik zenés műsoron, mézes kézműveskedésen, fotóvetítésen és barkácsoláson vehettek részt a játékos családi nap során. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)