Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vadonatúj mászókának és babaháznak is örülhetnek a gyulai Ewoldt Elíz Óvoda apróságai

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2016. január 12. 16:13 • Frissítve: 2016. január 12. 19:00
Vadonatúj mászókának és babaháznak is örülhetnek a gyulai Ewoldt Elíz Óvoda apróságai
Mittag Mónika: színvonalas, huszonegyedik századi eszközöket érdemel ez az óvoda
Vadonatúj mászókáknak és homokozónak örülhetnek az idei évtől az Ewoldt Elíz óvodába járó apróságok. Az intézményben történt fejlesztésekről január 12-én tartott sajtótájékoztatót Mittag Mónika, a választókerület képviselője, Szilágyiné Solymosi Mária, Gyula Város Egyesített Óvodájának intézményvezetője és Petrovszki Eszter tagintézmény-vezető. Az eseményre a kivitelezőt, Vincze Zoltánt is meghívták.
____Eredeti-GYHRCSD_014.JPG

új mászókát és babaházat kaptak a gyerekek az Ewoldt Elíz Óvodában

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Mittag Mónika elmondta: több mint 1,3 millió forintot költöttek a három új udvari játékra és a gumiburkolat megújítására. – Ez egy fontos belvárosi óvoda, ami színvonalas, huszonegyedik századi eszközöket érdemel – tette hozzá a képviselő.

Petrovszki Eszter és Mittag Mónika

Az elhangzottakat Petrovszki Eszter tagintézmény-vezető azzal egészítette ki, nagy öröm számukra, hogy a gyermekek mostantól az uniós szabályoknak megfelelő, a lehető legbiztonságosabb eszközökkel játszhatnak.

– A mászóka mellett egy új babaház is felépült és mivel az intézményünk nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre, így azt egy fa köré építettük és a fejlesztések során a füves területekből is igyekeztünk minél többet megtartani – emelte ki az óvoda vezetője.

Vincze Zoltán kivitelező részletesen kifejtette, milyen eszközök épültek meg a képviselői keretösszegből. Így kiderült, hogy a pénzt az óvoda egy többfunkciós mászótoronyra, egy mélyített homokozóra, óriási babaházra és az udvari gumiburkolat felújítására fordította.

Az esemény végén Hajduné Dávid Veronika, az óvodába járó egyik kislány édesanyja azt is elárulta: nekik az óvoda kiválasztásakor nagyon fontos szempont volt, hogy a gyermekük olyan intézménybe kerüljön, ahol sok időt töltenek a kisgyermekek a szabadban, így különösen nagy öröm számukra az udvari mozgáslehetőségek gyarapodása.

– A kislányom már nem fél a magasabb mászókáktól, és ahogy látom, a kicsik az új játékoknak számos új funkcióját is felfedezik: a homokozó szélén például nagyon szívesen végigmennek, ami kifejezetten jó, mert így az egyensúlyérzékük is fejlődik egy kicsit – tette hozzá az édesanya. 

Az óvoda fejlesztése mindezzel még nem fejeződött be, az intézmény vezetése új hinta felszerelését és egy régi mászóka felújítását is tervezi. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)