Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Népdalköri találkozót és mobilitási hetet rendeznek Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2016. szeptember 14. 13:00
Népdalköri találkozót és mobilitási hetet rendeznek Gyulán
Programajánló
____Eredeti-nepdalkori_talalkozo.JPG

Szeptember 17-én második alkalommal rendezik meg Gyulán a Viharsarki Regionális Népdalköri Találkozót

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Rondella

Szeptember 17-én, szombaton 19 órától a Hexatol lép fel.

Almásy-kastély

A Makovecz Imre Kossuth-díjas építész rajzaiból összeállított tárlat szeptember 18-ig látogatható.

Elizabeth Hotel

A szállodában a KöröspArt Galéria nyári tárlata látható. A kiállítás folyamatosan megtekinthető.

Munkácsy Mihály Múzeum (Békéscsaba)

Jankó János festő- és grafikusművész Aki tükröt tartott a XIX. századnak című tárlata október 16-ig látogatható, hétfő kivételével naponta 10–18 óráig.

Vigadó

Szeptember 17-én, szombaton a Vigadó ad otthont a Viharsarki Regionális Népdalköri Találkozónak. Az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft., valamint a Magyarvárosi Népdalkör által rendezett eseményen népdalénekesek és -csoportok mutatkoznak be.

Kohán Képtár

Kiállítással emlékeznek meg a vásárhelyi és az alföldi iskola meghatározó alakjáról, a nyolcvan éve elhunyt Tornyai János festőművészről szeptember 15-én a gyulai Kohán Képtárban. A 17 órakor megnyíló kiállításon köszöntőt mond Almási István hódmezővásárhelyi és dr. Görgényi Ernő gyulai polgármester. A tárlatot Nagy Imre, a Tornyai János Múzeum igazgatója nyitja meg. A kiállítás október 30-ig látogatható.

Európai Mobilitás Hét (több helyszínen)

Szeptember 16. és 22. között Gyula is csatlakozik az Európai Mobilitási Héthez és Autómentes Naphoz. Szeptember 16-án, pénteken 17 órakor Kónya István alpolgármester nyitja meg a rendezvényt a Kossuth téren. Szombaton 14 órától kerékpártúrára invitálnak a szervezők a Fekete-Körös gátja – Mályvád-erdő útvonalon. Vasárnap 10 órától a gyulai piacon népszerűsítik a közelgő Autómentes Napot. Hétfőn 9 órától az Implom József Általános Iskola udvarán közlekedésbiztonsági vetélkedőt tartanak a Gyulai Rendőrkapitányság közreműködésével, másnap 8 órától fát ültetnek az iskola udvarán, 9.30-tól pedig baleset-szimulációs programon vehetnek részt az érdeklődők. 17.30-kor futással zárul a nap. Szeptember 21-én, szerdán 9 órakor kenus vízi vetélkedővel indul a nap az Élővíz-csatorna belvárosi szakaszán. Szeptember 22-én, csütörtökön az Autómentes Nap keretén belül kerékpáros bemutatók, interaktív gyermekműsor, elsősegély-bemutató és -szűrés, kutyás ügyességi verseny és versenykerékpáros szimulátorbemutató várja az érdeklődőket.

Könyvtár

Szeptember 30-án 17 órától Tárkány Kovács József a magyar Szent Korona történetéről tart előadást.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)