Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ezüstéremmel zárták a bajnokságot a gyulai vízilabdázók

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. Sz. • SPORT • 2016. június 20. 13:45
Ezüstéremmel zárták a bajnokságot a gyulai vízilabdázók
Kimagasló teljesítményéért jutalomban részesült Szöllősi Marcell, Gellény Zétény, Dobos Ferenc és Dimák Csanád
Hazai pályán fejeződött be a Csabai Csirkefogók – Gyulai Várfürdő Kft. vízilabdázói számára a 2015/2016-os bajnoki szezon. A háromnapos rendezvény június 10-én vette kezdetét. A csapatok körmérkőzéseket játszottak, az első napon a bajnoki tabella élén álló Csongrád várt a gyulaiakra.
____Eredeti-vizilabdasok_ezusteremmel.jpg

Az ezüstérmes csapat és felkészítői

Fotó: Csabai Csirkefogók – Gyulai Várfürdő Kft.

A csongrádi csapat akkora pontelőnnyel érkezett, hogy az utolsó fordulótól függetlenül a bajnoki aranyat már a zsebében tudhatta. A gyulaiak erősségét jól mutatja, hogy mindennek ellenére a Csongrád – kizárólag a gyulaiak ellen – nagyon komoly csapattal, más bajnoki fordulókban is szereplő igen erős játékosokkal kiegészülve érkezett az összecsapásra. A Csabai Csirkefogók – Gyulai Várfürdő Kft. vízilabdázói azonban nem adták könnyen magukat, és igen izgalmas játékkal, mindössze három góllal maradtak alul az ellenféllel szemben, a végeredmény 12:9 lett a csongrádiak javára.

Másnap, azaz szombaton könnyebb ellenfelek vártak a gyulaiakra. Elsőként az Octopus vízilabdázói ellen szálltak harcba, akiket az eddigiekhez hasonlóan könnyedén legyőzték, a csapat mindössze 4 gólt tudott dobni a 15 gyulai góllal szemben. A bajnokság kezdeti teljesítményéhez képest az Octopus tagjain nagyon jól látszódott a fejlődés, annak ellenére, hogy nehézkes körülmények között készülnek.

A második meccset a Kiskfunfélegyháza ellen vívták meg a gyulaiak. Ezt az akadályt szintén könnyedén vettek Béládi Csaba tanítványai. A mérkőzésen szerepet kaptak a fiatalabb játékosok is, a mieink végül 21:10-re győzték le az ellenfelet. A félegyháziak játékán is szembetűnő volt a fejlődés, a 3. negyedig szinte fej-fej mellett haladtak a csapatok, azonban ezt követően kiütközött az erőnléti különbség a gyulaiak javára, ennek köszönhető a nagyarányú győzelem.

Vasárnap a bajnokság 3. helyén álló Szentes következett a sorban, amelynek szintén fontos volt mérkőzés a pontszerzés érdekében. Ennek megfelelően nagyon erősen kezdtek, olykor-olykor meglepve a Csabai Csirkefogók – Gyulai Várfürdő Kft. csapatát. A 2. negyed utáni hosszabb szünetben Béládi Csaba ráncba szedte a csapatot, ezután nem volt megállás a gólgyártásban, a hazaiak 11-szer, míg a vendégek 5-ször találtak a kapuba. Ezzel már biztossá vált, hogy a Csabai Csirkefogók – Gyulai Várfürdő Kft. vízilabdázói a második helyen zárják a bajnokságot.

A szezonzáró és egyben a bajnoki forduló utolsó mérkőzése szintén a gyulaiakra várt. A bajnoki ezüsttel a zsebben sem vették könnyedén a játékot az egyébként sereghajtó Hódmezővásárhellyel szemben. Az időjárás nem volt kegyes erre a meccsre: a csapatok szakadó esőben játszották le a mérkőzés nagy részét. Az első két negyedben a komolyabb tudással rendelkező játékosok kellő előnyre tettek szert, így Béládi Csaba edzőnek rengeteg lehetősége volt a cserékre, így a fiatalabb, kezdő játékosok is sok lehetőséget kaptak, és méltón helyt is álltak. A végén azért a gyulaiak már kiengedtek, és tartva az előnyt 11:8-ra hozták a kötelezőt.

A mérkőzés végén került sor az érmek átadására, amelynek során az arany a csongrádiak nyakába került, az ezüstöt a gyulaiak kapták meg, míg a bronz a Szentes csapatához került.

A háromnapos tornán kiemelkedő teljesítményt nyújtott Szöllősi Marcell kapus, aki büntetőket védett, illetve több esetben megnehezítette az ellenfelek dolgát azzal, hogy a ziccerhelyzetben ellőtt labdákat is kivédte.

Gellény Zétény csapatkapitány a labdaszerzéseivel, a büntetődobások kiharcolásával, kimagasló irányítójátékával vívta ki mind a gyulai, mind a bajnokságban részt vevő csapatok tiszteletét.

A Csabai Csirkefogók – Gyulai Várfürdő Kft. klubvezetősége, edzői az egész évben nyújtott kimagasló teljesítményéért jutalomban részesítette Szöllősi Marcellt, Gellény Zétényt, Dobos Ferencet és Dimák Csanádot.

Az ezüstérmes csapat tagjai: Pálfi Bálint, Kovács Áron, Paksi Gergő, Dobos Ferenc, Szaszák Tamás, Takács Ádám, Szöllősi Marcell, Gellény Zétény, Szanyi Vencel, Dimák Csanád, Veres Virág, Fodor Zsombor, Juhász Borisz, Szél Simon, Schriffert Bulcsú.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)