Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Európa legjobbjai között a gyulai Energy Dance Cool

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. MAGAZIN • 2016. június 15. 09:00
Európa legjobbjai között a gyulai Energy Dance Cool
Tizennégy kupával tértek haza a táncosok
____Eredeti-verseny.jpg

A táncosok és felkészítőjük 

Fotó: Energy Dance Cool 

A Modern Tánccsoportok Európai Szövetsége június 3–5. között rendezte meg Európa-bajnokságát a magyarországi Üllőn. Természetesen a gyulai Energy Dance Cool táncosai is képviseltették magukat a versenyen, méghozzá remek eredményekkel. A huszonkét fiatal huszonhárom versenyszámban képviseltette magát a megmérettetésen. Felkészítő tanáraik Toldi Katalin érdemes sporttáncos, Vidó Kata többszörös nívódíjas tánctanár és Turbucz Dóra voltak. 

Toldi Katalin lapunknak elmondta, hogy a táncosok remekeltek az országos bajnokságon, így egyértelmű volt, hogy ők képviselhetik hazánkat az Eb-n. Kiemelte a mezőnyből Boros Mentát, aki Európa-bajnok lett junior kategóriában szólóban és Balogh Barnabással duóban is, de tagja volt az ezüstérmes felnőtt csapatnak is. Füredi Barbara Európa-bajnok lett mini szóló kategóriában, valamint ezüstöt ért el a serdülő csapattal.

A tánciskola fiú tagjai sem maradtak adósak az érmekkel. D. Varga Nimród második lett a serdülő, szóló fiú kategóriában, míg Balogh Barnabás – a már fent említett eredmény mellett – bronzérmes lett saját szóló kategóriájában. Mindketten tagjai voltak a második helyen végzett serdülő csapatnak.

Toldi Katalin azt mondta, hogy egy nagyon jó hangulatú és komoly versenyen vettek részt, így nagyon elégedettek az eredményekkel, és büszkék a gyerekekre. Nem állnak meg és nem pihenhetnek, hiszen rengeteg felkérés érkezik hozzájuk. Szeptemberben indul az új tanév is, várnak minden táncolni vágyó fiatalt.

 

____Eredeti-verseny3.jpg

A verseny utáni öröm

Fotó: Energy Dance Cool  

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)