Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megszépült a gyulai Hajnalcsillag Református Óvoda udvara

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2016. május 12. 09:00
Megszépült a gyulai Hajnalcsillag Református Óvoda udvara
Az apróságok nagyobb játszóterületet, trambulint, mászókát és homokozót is kaptak
____Eredeti-IMG_4586.JPG

Az óvoda új csúszdás mászókája 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Évtizedes álma vált valóra nemrégiben a gyulai Hajnalcsillag Református Óvoda közösségének. Idén tavasszal befejeződött intézményük udvarának felújítása, így az odajáró ovisok zsebkendőnyi terület helyett végre gyönyörű, nagy játszótéren vezethetik le energiájukat a délelőtti foglalkozások után.

Kiss Tiborné

– A Református Egyházkerület Oktatási Alapjának támogatásával és saját költségvetésünkből valósítottuk meg ezt a beruházást, amire hosszú évek óta vártunk már – kezdett bele a fejlesztés történetébe az intézmény egyik igazgatóhelyettese, Kiss Tiborné.

– Az udvarunk rendkívül kicsi volt, és úgy alakult, hogy meg tudtuk vásárolni a szomszédos telket, és 2014-ben elkezdődött a felújítás. Szakemberekkel lebontattuk a rajta álló házat, kerítést építtettünk. A füvesítést Pomázi Ferenc végezte. A játékok megvásárlásához a szülők és a Gyulai Eszter-Lánc Alapítvány, valamint a Gyulai Református Egyházközség járult hozzá – fejtette ki az intézményvezető-helyettes.

Kiss Tiborné hozzátette: az óvoda fejlesztésének céljával évente Jótékonysági Diótörő Délutánt tartanak, ahol gyermekműsorok és az óvodások fellépése színesíti a programot. Az itt befolyt összeg segíti őket abban, hogy az óvoda időről időre megszépüljön.

Az új udvaron óriási homokozó, csúszdás mászóka, kisház, motorozásra használt kerti út, egy nagy fedett terasz és egy trambulin szépíti meg mostantól az ovisok mindennapjait. A gyerekek közül Farkas Alexandra lapunknak azt is elárulta: az ő kedvence a trambulin, ami előtt mindig hosszú sor áll, és a csúszda, amire szerencsére nem kell olyan sokat várni.

Az óvoda vezetője hozzátette: a fejlesztés a jövőben sem áll meg, elsődleges jövőbeli terveik között az óvoda utcafrontjának felújítása szerepel. Amint lehetséges lesz, a kerékpártároló, a parkoló és a járda felújítása sem marad ki a megvalósítandó terveik közül.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)