Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Időgéppel és reneszánsz ruhákkal várnak a gyulai várban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • KULTÚRA • 2016. április 23. 10:50
Időgéppel és reneszánsz ruhákkal várnak a gyulai várban
A kovácsnak vasárnap is munkanapja lesz, az izzó műhelybe szabad a belépés
____Eredeti-var01.JPG

a gyulai vár

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs 

Alkotóház várja a gyerekeket a vár múzeumpedagógiai teremében április 23-án, szombaton 9–12 óra között. Időgéppel és korhű ruhákkal repítenek vissza mindenkit a reneszánsz korába délelőtt.

11 órától solymászbemutató várja az érdeklődőket a várudvaron, déltől pedig vitézek, lovagok és várkisasszonyok kíséretében tekinthetjük meg a gyulai várat. A lovagteremben egész délelőtt gasztronómiai bemutatón lehet részt venni, a régimódi lekvár kóstolóját ne hagyják ki! Ha információink pontosak, akkor ma a vár kovácsműhelyében is beizzik a parázs.

Amennyiben valaki lemaradt volna a szombati időutazásról, ne bánja egy percig se! Vasárnap 9 órakor újra beindítják a gyulai vár időgépét, a reneszánsz kor az úti cél. Süss föl nap, Szent György-nap címmel 11.15-től tavaszváró népszokásokat mutatnak be Sárkányölő Szent György-napjához kapcsolódóan. Rokszin Renáta néprajzkutató a lovagteremben várja a látogatókat. Pontban délben a vitézek, a lovagok és a várkisasszonyok fogják meg a vendégek kezét, és mesélnek a vár évszázados históriájáról. A vasárnapi gasztronómiai bemutatón ősi mézet kóstolhatunk. A kovácsnak vasárnap is munkanapja lesz, az izzó műhelybe szabad a belépés. 

 

____Eredeti-plakat_apr_csaladiprogikvarban_final.jpg

 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)