Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyula, szeretlek! A húsvéti napokra megtöltik a turisták a fürdővárost

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2016. március 25. 16:22
Gyula, szeretlek! A húsvéti napokra megtöltik a turisták a fürdővárost
A Gyulai Várfürdő mellett a legkeresettebb turisztikai attrakció lett az Almásy-kastély
A hatodik legnépszerűbb hazai turisztikai célpont húsvétkor Gyula. A szálláshelyek közel 90%-os kihasználtsággal dolgoznak a hétvégén. A szálláshelyek mellett a turisztikai attrakciókat üzemeltetők is felkészültek a hétvégére. Hajrá, Gyula!
____Eredeti-almasy_kastely_103.jpg

a gyulai almásy-kastély látogatóközpont

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor

Budapest, Eger, Hajdúszoboszló, Miskolctapolca, Siófok, Gyula és Hévíz számíthat a legnagyobb ünnepi vendégseregre a Szallas.hu statisztikái szerint. Az oldal online kutatásából az is kiderül: az átlagos márciusi hétvégéhez képest közel háromszorosára növekvő vendégforgalom jelentős része wellness-szállodában várja a nyuszit. Az előzetes foglalási adatok szerint a gyulai szálláshelyek pénteken átlagosan 85%-os, szombaton 87%-os, vasárnap 68%-os telítettséggel működnek.

A Gyulára nagyszámban érkező turisták szórakoztatására, programokkal ellátására nem csak a szállásadók készültek fel. A legújabb, s a Gyulai Várfürdő után a legkeresettebb turisztikai attrakció, a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont is kínál programokat az ünnepi hétvége minden délelőttjére.

Március 26-án, szombaton kölnivizet készíthetnek az érdeklődők. Vasárnap tojásból csibét, nyuszit, bárányt „faraghatnak”. Hétfőn tojásfestés a program. A délelőtt 10 órakor kezdődő múzeumpedagógiai foglalkozások rövid ismeretterjesztéssel indulnak, amiket kézműves munka követ.

A nap második felére is tartogat programokat a Gyulára érkező turistáknak a Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit kft. A gyulai várban szombaton és vasárnap délután háromtól solymászbemutatóval, középkori viseletbe öltözéssel, valamint sonka- és lekvárkóstolóval várják a családokat.

A gyulai kiállítóhelyek egyébként a hétvége valamennyi napján, így húsvét hétfőn is nyitvatartanak. Bővebb információ a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont Facebook-oldalán található. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)