Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed lett az év orvosa

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2016. március 18. 23:30
Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed lett az év orvosa
A gyulai kórház neonatológus főorvosára ezernél is többen voksoltak az internetes közönségszavazáson
A beérkező szavazatok alapján 2015-ben dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamedet, a gyulai kórház neonatológus főorvosát választották az év orvosává az Astellas-pályázaton. A közönségjelölés eredményét a március 18-ai díjátadó gálán hirdették ki.
____Eredeti-astellas_abdulrahman.jpg

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed a díjátadón

Forrás: Facebook

A Pándy Kálmán kórház csecsemő- és gyermekgyógyászára ezernél is többen voksoltak az internetes közönségszavazáson. Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed „16 esztendeje gyógyítja nagy odaadással, sok humorral és még több szeretettel kis betegeit, a szülőket és a hozzátartozókat is egyenrangú partnernek tekintve” – írják róla a pályázathoz kapcsolódó Facebook-oldalon.

A 2015-ös év közönségdíjasának bemutatkozójából kiderül, egy családi tragédia vezette az orvosi pályára: 12 évesen szemtanúja volt, ahogy kétéves húga megfulladt egy félrenyelt pénzérmétől. Mint írja, az eset után született meg benne az elhatározás, hogy beteg gyerekeket fog gyógyítani.

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed 1999 óta dolgozik a gyulai kórház csecsemő- és gyermekosztályán. Részt vett a Békés megyei kora- és újszülöttszállítás megszervezésében, elindításában. „Egy koraszülött életet megmenteni csodálatos érzés, örömöt, erőt és kitartást ad a folytatáshoz” – így vall a gyógyítás legszebb pillanatairól.

A neonatológus főorvos odaadó munkáját hét szülő is jelöléssel hálálta meg. „Anya és apa teste a legjobb inkubátor” – idézte hitvallását egyikük. „Abdul doktornál első az ölelés, második a beszélgetés, harmadik a vizsgálat, végezetül pedig a matrica” – olvasható egy másik történetben. „Lehet éjjel, lehet nappal, mindig lehet rá számítani, olyan, mint egy kis mentőangyal, mindenhol ott terem, ahol segítségre van szükség” – írta egy jelölő.

A pályázat kiírói, az Astellas Pharma, a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége, a Magyar Kórházszövetség, valamint a hazai orvosképző egyetemek a kiemelkedő teljesítmények széles körű megismertetésével kívánnak tenni azért, hogy erősödjön az orvosi hivatás megbecsülése.  

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)