Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Heti premier a Center moziban az Alvin és a mókusok – A mókás menet

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2016. január 20. 17:00
Heti premier a Center moziban az Alvin és a mókusok – A mókás menet
Január 21. és január 27. között a következő filmeket vetítik a Csaba Centerben
Heti premier a Center moziban az Alvin és a mókusok – A mókás menet című szinkronizált amerikai vígjáték. A mókusok szeretnének nyugodtan élni. Számukra a nyugalom sok éneklést, sok evést és rengeteg rendetlenséget jelent, ám nevelőapjuk, Dave (Jason Lee) felforgatja a békés hétköznapokat. Meg akarja kérni a barátnője kezét, és hogy ne álljanak az új családja útjába, meg akar szabadulni a mókusoktól.
____Eredeti-alvin_es_a_mokusok.jpg

részlet a filmből

Forrás: youtube.com

18.30-kor, valamint január 23-24-én 10.30-kor Star Wars: Az ébredő Erő (szinkronizált amerikai sci-fi) 3D! A Csillagok háborúja-sorozat hetedik része. A történet A jedi visszatér eseményei után 30 évvel játszódik. A film főbb szerepeiben: Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Peter Mayhew és Max von Sydow. A film produceri feladatait Kathleen Kennedy, J.J. Abrams és Bryan Burk látta el. A forgatókönyvet J.J. Abrams, Lawrence Kasdan és Michael Arndt írták.

14.30, 16.15-kor, illetve szombat és vasárnap 11.00-kor Alvin és a mókusok - A mókás menet (szinkronizált amerikai vígjáték) PREMIER! A mókusok szeretnének nyugodtan élni. Számukra a nyugalom sok éneklést, sok evést és rengeteg rendetlenséget jelent, ám nevelőapjuk, Dave (Jason Lee) felforgatja a békés hétköznapokat. Meg akarja kérni a barátnője kezét, és hogy ne álljanak az új családja útjába, meg akar szabadulni a mókusoktól. Vagy hát lehet, hogy mindez nem is igaz. A fékezhetetlen Alvin, Simon és Theodore néhány őrült félreértésnek köszönhetően mégis azt hiszi, hogy ez a helyzet és bármire hajlandó, hogy megakadályozza a kézfogót. Először is megszöknek otthonról, és hosszú útra indulnak, hogy előbb érjenek oda a választott nőhöz, mint Dave és megakadályozzák a katasztrófát. Ami így aztán ki is tör.

16.00-kor Steve Jobs (szinkronizált amerikai életrajzi film). A három ikonikus termékbemutató kulisszái mögött játszódó, és az iMac 1998-as prezentációjával végződő Steve Jobs betekintést nyújt a digitális forradalom műhelytitkaiba, és intim portrét rajzol az események középpontjában álló briliáns emberről.

16.30, 21.00-kor Pofázunk és végünk Miamiban (szinkronizált amerikai vígjáték) PREMIER! A kőkemény zsaru és a kőlúzer sógorjelölt ezúttal Miamiban támadja be a bűnözőket és a rekeszizmokat.

18.15-kor Az 5. hullám (szinkronizált amerikai fantasztikus thriller). Sötétség. Rombolás. Járvány. Invázió. És ez csak a kezdet. Eddig négy hullámot kellett kibírniuk a Föld lakóinak. Az idegenek nem kérdeznek, nem magyaráznak. Megfosztják az emberiséget az energiájuktól, a földdel teszik egyenlővé a városaikat, betegségeket küldenek rájuk, és támadásba lendülnek. De a legrosszabb még hátravan. Az érkezők emberi alakot tudnak felvenni. Így már a legyőzöttek közötti bizalomnak is vége, senki nem tudhatja, hogy embertársa nem az ellenség ügynöke-e. Egy kamaszlány azonban nem törődik azzal, hogy semmi esélye. Amikor elrabolják az öccsét, a nyomába ered, és makacs elszántsága minden támadót meglep. Reménytelen, őrült harca során egy srác az egyetlen segítsége. Csak az nem biztos, hogy ember-e egyáltalán.

14.45, 18.00, 20.45-kor A visszatérő (amerikai kalandfilm). A visszatérő megtörtént események alapján készült. Magával ragadó, hátborzongató film egy férfi küzdelméről, a minden rettenet ellenére legyőzhetetlen élni akarásról és a teljes esélytelenséggel is dacoló emberi szellemről. Hugh Glassra (Leonardo DiCaprio) a még feltérképezetlen amerikai vadonban rátámad egy medve: vadászcsapata többi tagja halottnak hiszi, és magára hagyja az áldozatot, társa, John Fitzgerald (Tom Hardy) pedig szándékosan tagadja meg a segítséget. Glass hihetetlen erőfeszítéssel dacol a természet és az ember kegyetlenségével. Őrületes kalandokat él túl, egymaga vág keresztül hegyen, erdőn, folyón és hómezőn, hogy visszatérjen a családjához.

20.30-kor Az Aljas nyolcas (szinkronizált amerikai western). Az Aljas nyolcas főhősei sokat próbált fejvadászok, akik az amerikai polgárháborút követő időszakban találkoznak egymással Wyoming erdős vidékein. Egy kemény hóvihar elől menekülve kénytelenek egy helyen meghúzni magukat, a kényszerű összezártság eredménye pedig ármány és intrika. Vajon túlélik-e a vihart az egymás megtévesztésével és átverésével boldogulni próbáló hét(nyolc)próbás gazemberek?

19.00-kor, szombat és vasárnap 10.45-kor Saul fia (magyar dráma). A náci koncentrációs táborokban a foglyokból álló Sonderkommando terelte be a megsemmisítésre ítélteket a gázkamrákba, vitte át a holttesteket a krematóriumokba, takarította ki a termeket az újabb transzport érkezése előtt és szállította ki a hamvakat a táborból. A megterhelő fizikai munka miatt a sonderesek a tábor többi foglyánál jobb bánásmódban részesültek, a többi táborlakótól elkülönítve laktak, de mint a "titkok őrzőit", néhány hónap után kivégezték a tagjaikat. Az újonnan alakuló sonderkommandó első feladata az előző generáció elégetése volt. A sonderesek közül nagyon kevesen élték túl a háborút. 1944, Auschwitz-Birkenau. Saul Ausländer (Röhrig Géza) egyike a krematóriumokban dolgozó sonderkommandósoknak. Társai tudják, hogy bármelyik pillanatban kivégezhetik őket, fegyvereket gyűjtenek és lázadást szerveznek. Saul viszont az elégetésre váró holttestek között felfedezni véli saját fiát, és ettől kezdve a férfit a menekülés helyett egy másik lehetetlen küldetés élteti: elhatározza, hogy kicsempészi a testet és keres egy rabbit, hogy méltó módon eltemethesse a gyermeket.

21.00-kor Mustang (francia-német-török dráma) PREMIER! ART! A Mustang a normális gyerek- és fiatalkorra, szabadságra és szerelemre vágyó kamaszlányok története. Az elsőfilmes török rendezőnő filmje komoly témát boncolgat, ám igazi életigenlő, befogadható és megható mozi, amelyet Franciaország nem véletlenül választott saját Oscar-nevezettjének. Korhatár: 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

14.45-kor és szombat, vasárnap 10.45-kor Megjött Apuci (szinkronizált amerikai vígjáték). Will Ferrell legújabb vígjátékában egy galamblelkű rádiós nagyfőnököt alakít, aki nagyon szeretne felesége két gyerekének a legjobb nevelőapja lenni - de nem számít arra, hogy felbukkan a hiperlaza és élősködő vérszerinti apa, és így komoly versenyre kényszerül a gyerekek kegyeiért.

17.15-kor Gondolj rám (magyar film) PREMIER! ART! Dr. Borlainak (Kern András) rutinfeladat, hogy bizonyos betegeivel közölje valamelyes tapintattal azt a rossz hírt, hogy immár csupán megszámlálható mennyiségű napjuk maradt hátra. Egy szép vagy inkább csúnya napon kollégája ővele közli a rossz hírt. A minta férj, a legszeretőbb apa, a legkedveltebb orvos ekkor ördögi tervet eszel ki: szépen magára haragítja a szeretteit, a gyerekeit, a feleségét (Eszenyi Enikő), az anyját, hogy majd ne okozzon fájdalmat nekik, amikor el kell veszíteniük. Ám amikor már mindenkit lebontott maga körül, és egy emberként azt gondolják róla, hogy egy ocsmány, önző, kibírhatatlan alak még mindig él, holott az emberi, orvosi számítás szerint már rég a temetőben kéne lennie.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)