Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos első lett az implomosok csapata matematikából

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2015. december 10. 17:00
Országos első lett az implomosok csapata matematikából
Hírek az Implom József általános iskolából
„Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben.” Ezzel a mottóval, a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke fővédnöksége mellett indult útjára 2004-ben a Bolyai Matematika Csapatverseny. A verseny népszerűségét és sikerét bizonyítja, hogy a matematika tantárgyon kívül 2005 óta magyarból is megrendezik ezt a szellemi vetélkedőt. Az Implom iskola a verseny kezdete óta kiváló eredményeket ér el.
____Eredeti-implom_bolyai_matekvers_dontosok.jpg

az első helyezett csapat és felkészítő tanárai

Fotó: Gyulai Hírlap

A versenyre idén is – hagyományainkhoz híven – igen sok csapattal neveztünk be, melyek közül 5 csapatot hívtak be az eredményhirdetésre, ahol a megyei 1-6. helyezést értékelték. A dobogós helyen végzett 4 csapat közül 2 meg is nyerte a megyei fordulót, és egyúttal meghívást kapott a Bolyai Matematika Csapatverseny Kárpát-medencei döntőjébe, melyet Budapesten rendeztek meg.

Az országos megmérettetésen nemcsak írásbeli feladatlapokat kellett megoldaniuk a gyerekeknek, hanem rendkívüli tudásukról a szóbeli fordulóban is meg kellett győzniük a zsűritagokat. Mindkét implomos csapat kiváló teljesítményt nyújtott, a nyolcadik évfolyamos Bolondgombák csapata (tagjai: Illyés Enikő, Nicoara Eszter, Szép-Gergely Zsófia, Vincze Zoltán, felkészítő tanáraik: Forgácsné Faragó Katalin és Gulyás Csaba) országos 1. helyezést ért el, a harmadikos Agymenők csapat (tagjai: Kovács Luca, Molnár Anna, Nagy Levente Noel, Poczik Rózsa, felkészítő tanítójuk: Ökrös Márta) országos 17.-ként a középmezőnyben végzett.

Az idén a megyei tanári fődíjat eredményes munkája jutalmául Ökrös Márta tanítónő vehette át. Különleges megtiszteltetetés, hogy munkájuk elismeréseként az előző években is iskolánk nevelői hozhatták el ezt a neves díjat, 2014-ben Gulyás Csaba, 2013-ban Szabó Beatrix.

A szép eredményekhez gratulálunk! Mindannyiunkat büszkeséggel tölt el diákjaink és kollégáink sikere.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)