Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulaiakat is elismertek a Legszebb konyhakertek verseny átadóján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. november 23. 09:00
Gyulaiakat is elismertek a Legszebb konyhakertek verseny átadóján
Az országos mozgalom célja a magyar kertkultúra hagyományainak felélesztése
Több gyulai pályázót is elismerő oklevéllel jutalmaztak a Legszebb konyhakertek verseny november 20-ai díjátadóján, a Földművelésügyi Minisztérium Darányi-termében. A kertművelők Szakáli István Loránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkártól és Kovács Szilviától, a program ötletgazdájától vehették át az elismerést.
____Eredeti-legszebb_konyhak_15.jpg

a 2015-ös verseny díjazottjai 

Fotó: Gyulai Hírlap 

Az országos mozgalommá vált kezdeményezés Karcagról indult útjára 2012-ben. Idén 234 településről több mint kétezren neveztek a versenyre – mondta el lapunknak Balogh Lajos önkormányzati képviselő, a program gyulai koordinátora. Mint megtudtuk, a résztvevők között határon túliak is akadtak, többen Erdélyből és Délvidékről jelentkeztek, de Lengyelországból és Angliából is érkezett nevezés.

A gyulai nevezők közül oklevelet vehetett át Komlósi Erzsébet Eszter, Balogh Lászlóné és Petrás Istvánné, illetve a törökzugi óvoda nevében dr. Király Éva tagintézmény-vezető.

Balogh Lajos kiemelte: a verseny a magyar kertkultúra hagyományainak felélesztését tűzte ki célul. Mint fogalmazott, a programnak köszönhetően egyre többen kaphatnak kedvet ahhoz, hogy saját maguknak termeljenek egészséges, vegyszermentes gyümölcsöket és zöldségeket.

A versenyt jövőre is meghirdetik Gyulán – mondta el a koordinátor. Hozzátette: szeretnék, ha a fürdővárosban is egyre többen csatlakoznának a kezdeményezéshez.  

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)