Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Gyula Barbell Sport Club sikerei

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • D. Sz. • SPORT • 2015. november 14. 18:00
A Gyula Barbell Sport Club sikerei
A klub három versenyzője kvalifikálta magát a GPC Erőemelő Világkupára
Faniszló Mátéval, a Gyula Barbell Sport Club alapítójával, edzőjével beszélgettem annak kapcsán, hogy a klub három versenyzője (Zsidó Kitti, Csjernik Mihály, Stégermájer Zoltán) is kvalifikálta magát a GPC Erőemelő Világkupára, amelyet Füzesgyarmaton rendeztek meg november 4–8-én.
____Eredeti-Mate_es_Kitti.jpg

Képünkön ZSIDÓ KITTI és Faniszló Máté

Fotó: Gyulai Hírlap 

– Kérlek, beszélj a klubról és annak működéséről!

– A Gyula Barbell Clubot 2013. május 1-jén alapítottam, és jelenleg minden korosztállyal és nemmel foglalkozom, különböző nehézségi kategóriákban. Természetesen vannak igazolt versenyzőink, akik az elmúlt időszakokban nagyon szép eredményeket értek el, illetve foglalkozom azokkal is, akik csak egyszerűen jól szeretnék érezni magukat és sportolni szeretnének.

– A CrossFit a fő irányvonal. Mit lehet erről a sportról tudni?

– A CrossFit célja az élet minden területén használható funkcionális fitness kialakítása. Fejleszti az aerob és az anaerob állóképességet, statikus és dinamikus erőt, gyorsaságot, rugalmasságot, mozgáskoordinációt és egyensúlyérzéket. A CrossFit egy olyan edzésrendszer, amely számtalan más sportból, azok mozgáskészletéből merít. Változatos, ezért sokoldalúan fejleszt és nem unalmas, hiszen nagyon sok eszközt tartalmaz, és folyamatosan más és más programokkal pulzálja a testet, ezért nem engedi hozzászokatni egy adott mozgásformához. Személyre szabható, minden gyakorlatnak megvan a lépcsője, a fokozatos fejlődése.

– Kiknek szól a CrossFit, kikkel foglalkoztok?

– Kortól és nemtől függetlenül bárkinek, nincs kivétel. Azoknak, akik szeretnék magukat jól érezni a testükben (pl: fogyás), és kész lenni arra, hogy az élet minden területén megállják a helyüket, ehhez nyújtunk segítséget. Azoknak, akik egészségmegőrzés céljából a világ vezető fitnessrendszerét szeretnék választani. Azoknak is szól, akik szeretnék fejleszteni magukat, és a legjobbak akarnak lenni, sportolóknak, akik még eredményesebbé szeretnének válni, a sérülteknek, akik a gyógyulásra vágynak, mindenkinek, aki szeretne részese lenni egy családias közösségnek, ahol mindig jó kedv van, és aki szeret sportolni. 

– Hol találnak meg benneteket? Milyen edzéslehetőségeket biztosít a klub?

– Az edzéseinket a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnok kistermében tartjuk a kezdetek óta, amely nagyon jó helyszínnek bizonyul. Csoportos crosstraining edzéseket tartunk hétfőtől péntekig 18–19 és 19–20 óráig, emellett személyi edzéseket is vállalunk. Két testépítő és fitness szakedző hölgy és jómagam állok a sportolni vágyók rendelkezésére.

– Felsorolnál néhány kimagasló eredményt a klub életéből?

– Ebben az évben Zsidó Kitti kimagasló eredményeket ért el: WPC magyar bajnokság RAW női junior erőemelés – 67,5 kg: 1. hely,  Fitbalance Scitec RAW fekvenyomás junior – 67,5 kg: 1. hely, XIX. Csárdaszállás Kupa női-férfi fekvenyomó és erőemelő verseny erőemelés RAW női abszolút kategória: 3. hely. Mellette Stégermájer Zoltán is kiemelkedő:  RAW férfi junior fekvenyomás –110 kg: 1. hely,  RAW férfi junior fekvenyomás abszolút: 3. hely, Fitbalance Scitec RAW fekvenyomás junior –110 kg: 3. hely. III. Csárda Strongman Cup erősember verseny: 4. Lovász Imre, Hegyvidéki Fitparádé RAW férfi fekvenyomás abszolút: 3. Csjernik Mihály, Fitbalance Scitec RAW fekvenyomás: 4. Csjernik Mihály, HSMA Erős Emberek Fedettpályás OB Herkules kategória –110 kg: 1. Faniszló Máté, HSMA Erős Ember Verseny Herkules Kelet (súlycsoport nélküli): 3. Faniszló Máté.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)