Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Felkészítették a téli napokra a Magyar Közút Nonprofit Zrt. eszközeit

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2015. november 09. 14:00
Felkészítették a téli napokra a Magyar Közút Nonprofit Zrt. eszközeit
Útszórás, csúszásmentesítés és az ezeket elvégző gépek felkészítése az elsődleges feladatuk a tél beállta előtt
Sajtótájékoztatót tartott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. békéscsabai székhelyén november 10-én. Az esemény apropója a téli felkészülés volt, itt részletezték azt, hogy milyen módon és eszközökkel kezdik meg az idei telet, és mik a legfontosabb teendőik a hideg napok beállta előtt. November tizedikével indul a téli időszámításuk, ezért az elmúlt hetekben beüzemelték a speciálisan téli feladatokat ellátó munkagépeiket, téli felszereléssel látták el univerzális járműveiket, melyeket azt megelőzően alapos ellenőrzésnek is alávetettek.
____Eredeti-IMG_8841.JPG

Virág Mihály, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés megyei igazgatója

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Ahogy minden évben, idén is sajtótájékoztatón ismertette Virág Mihály, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés megyei igazgatója az elkövetkezendő időszak feladatait. Az eseményen kifejtette, hogy nincs két egyforma tél, de annyi egészen biztos, hogy eszközeiket ebben az évben is átállítják majd a téli üzemre, ami elsősorban síkosságmentesítést és hóeltakarítást jelent majd térségünkben.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársa hangsúlyozta, rendkívül nagy feladatot ró rájuk ez az időszak, amiben elsődleges feladatuk, hogy minél hamarabb elhárítsák az akadályokat. Hozzátette: a lakosságnak is számolnia kell az ilyenkor nehezebb közlekedéssel, aminek a téli gumik felszereltetése és a féktáv megváltozásának figyelembe vétele mellett egy kis plusz türelmet is jelentenie kell egymás irányába és az ő irányukba is. 

– A téli üzemeltetés már az előkészítő feladatokkal elindul még az őszi időszakban. A hideg napok beállta előtt kátyúzás, burkolatjavítás és padkarendezés történik, emellett felületi bevonat készítése, persze a lehetőségekhez mérten. Emellett alapvetően fontos a hófogó rácsok kihelyezése, amik megyénkben összesen közel 12 kilométer hosszan vannak jelen  – tette hozzá Virág Mihály.

A tájékozatón mindezeken túl az is kiderült, hogy útszórásaik során a hagyományos só helyett egyre gyakrabban használják a környezetkímélőbb kalcium-kloridot, és a téli közlekedés zavartalanságát egy ideje olyan rendszer segíti, ami műholdas nyomkövetővel teszi lehetővé a gépeik útvonalának követését. Ezzel a berendezéssel sokkal könnyebb feltérképezni azt, mely területek járhatóak éppen, ahogy azt is, hol lesz éppen szükség az akadályok elhárítására Békés megye útjain. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)