Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szászné dr. Várkonyi Adrienn lett az év főkertésze

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. október 22. 09:00
Szászné dr. Várkonyi Adrienn lett az év főkertésze
A Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny díjátadójáról két elismeréssel tértek haza a gyulaiak
Szászné dr. Várkonyi Adriennt választották az év főkertészének a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny október 21-ei díjátadó ünnepségén. A gyulai szakembernek Kirrné Feicht Ágnes, a Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetség elnöke adta át az elismerést a Pesti Vigadóban.
____Eredeti-viragositasi_vers_2015.jpg

képünkön (balról jobbra): Dr. Görgényi Ernő, Szászné dr. Várkonyi Adrienn és Bányai György 

Fotó: Gyulai Hírlap

Szászné dr. Várkonyi Adrienn 1999-ben lett a város főkertésze, Gyula zöldfelület-fejlesztési koncepcióját diplomamunkája alapján 2000-ben készítette el. Azóta több rangos elismerésben részesült a település, legutóbb 2014-ben, amikor az Entente Florale Europe nemzetközi virágosítási versenyen arany minősítést ért el.

A szakember lapunk megkeresésére úgy fogalmazott: a díj azoknak a szakembereknek is szól, akik munkájukkal segítették a városi zöldterületekre vonatkozó fejlesztési tervek megvalósulását. Hozzátette: a gyulai önkormányzat az elmúlt években kiemelten támogatta a területet, ami szintén hozzájárult a szakmai sikerekhez.

A városnak idén Pintér Sándor belügyminiszter különdíját ítélték oda. A kitüntetést dr. Görgényi Ernő polgármester vette át Farkasné Gasparics Emese önkormányzati helyettes államtitkártól. A városvezető hangsúlyozta: az újabb elismerés azt jelzi, hogy Gyula továbbra is a legszebb magyarországi települések közé tartozik.

– Méltán lehetünk büszkék főkertészünkre, aki feladatát évek óta kiemelkedő szakmai tudással és a szakmája iránti elkötelezettséggel látja el. A mostani díj ennek a kitartó és eredményes munkának az elismerése – fejtette ki a polgármester Szászné dr. Várkonyi Adrienn elismerése kapcsán.

Dr. Görgényi Ernő hangsúlyozta, az önkormányzat továbbra is együtt kíván működni a szakmával, mint fogalmazott, a munkát az eddigi csapatszellemben folytatják tovább. Kérdésünkre azt is elmondta: az elkövetkező években várhatóan további környezetrehabilitációs fejlesztések zajlanak majd a városban. A polgármester hozzátette: a szintén a főkertész által tervezett kastélykert jövő tavasszal nyílik meg a látogatók előtt. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)