Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A nagyszülőkkel együtt ünnepeltek a gyulavári ovisok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2015. október 22. 14:00
A nagyszülőkkel együtt ünnepeltek a gyulavári ovisok
A délelőtti rendezvényen barkácsolás, sütögetés, zene és tánc hozta össze a két generációt
A Gyulavári Óvoda október 21-én tartotta a Nagyszülők délelőttje elnevezésű rendezvényét. Ez a városban egyedülálló kezdeményezés a szülők helyett az idősebb generációra fókuszál, és arra, hogy az apróságok ezen a délelőttön nagyszüleikkel együtt vegyenek részt a szórakoztató programokon.
____Eredeti-IMG_8466.JPG

együtt ünnepeltek a gyerekek, a szülők és a nagyszülők 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A rendhagyó családi nap reggel 9 órakor Szilágyiné Solymosi Mária köszöntőjével indult. Az intézményvezető kiemelte, mennyire fontos ez a hét évvel ezelőtt elindult kezdeményezés az idősek és az óvoda számára egyaránt, mert ez az alkalom összehozza az időseket a fiatalokkal, sok olyan dolgot csinálhatnak együtt, amire a hétköznapok során talán nem kerül sor.

 

Budai-Szűcs Éva: a rendezvény célja, hogy közelebb hozzák a nagyszülőket az unokáikhoz

A programok sora verssel folytatódott, amit Marosán Vivi és Lázár Jázmin adtak elő. A lányok az előadásuk előtt lelkesen részletezték, hogy az Úgy örülök nagyikám című költemény szerintük nagyon hosszú, de jobban meggondolva rövid is. Végül abban egyeztek meg, hogy „közepes” és annyi biztos, hogy megtanulni nagyon könnyű volt.

Budai-Szűcs Éva, Gyula Város Egyesített Óvodájának szeptemberben kinevezett tagintézmény-vezetője a Gyulai Hírlapnak elmondta, a minden évben hagyományosan megrendezett eseménnyel az a céljuk, hogy közelebb hozzák a nagyszülőket az unokáikhoz.

 – A délelőtt folyamán elsőként Bogdán Gábor klarinét-előadását hallgathatják meg a látogatók, amit egy kis közös mozgás követ Horváth Péter vezetésével. ­Ezek után mindenki a csoportszobákba megy, ahol a csoportok egymást váltva kezdenek bele a napi programokba, amik ezúttal barkácsolás, süteménykészítés, ugrálóvár és a néptánc ­– fejtette ki a tagintézmény vezetője. Hozzátette: az eseményre még a gyulavári idősek otthonából is érkeznek látogatók, sőt, az intézmény már nyugdíjas dolgozóit is szeretettel várják minden évben a közös mulatozásra.

A jó hangulatú délelőttöt a nagyszülők által készített sütemények elfogyasztásával és közös táncházzal zárták a Gyulavári Óvodában. 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)