albert józsef édesapja 100 éves fakanalával készítette a babgulyást
Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter
A Gyulai Hírlapnak a városvezető elmondta, fontosnak tartja ezeket az rendezvényeket, mert a jó levegőn, kötetlen formában zajló közösségalakító programokon a szórakozás mellett arra is van lehetőség, hogy a helyiekkel személyesen is találkozzon. Hozzátette, hogy természetesen fogadóóráin is szívesen látja a lakosokat.
A pikniken a gyermekeket kézműves foglalkozások, ugrálóvár, arcfestés és gyermekműsor várta. Agility-bemutatóval, egészségügyi szűrésekkel és helyben főtt babgulyással is készültek a szervezők.
Albert József az étel készítője lapunknak elmondta, rengeteg hasonló rendezvényen főzött már, ezen a napon kétszáz adag étellel várja a térre látogatókat. Hozzátette, mint minden szakácsnak, neki is van titka, ami elsősorban az, hogy nagyon szeret főzni és ez az ételein is érezhető. Ezzel kapcsolatos jelmondatát is elárulta: aki nem szereti csinálni, csináljon mást! Ennél a babgulyásnál arra is figyelt, hogy lassú tűzön, jó alapanyagokból készítse az ételt, amit édesapja száz éves fakanalával kevergetett türelmesen.
A jó időben sokan összegyűltek a téren és szinte minden látogató vállalkozott egy-egy egészségügyi szűrésre is. Az idősebbek inkább a vérnyomásukra voltak kíváncsiak, a gyerekek pedig az érdekesebb, tüdőkapacitás-mérő „fújós” és „csipogós” gépeket próbálták ki. Ezek mellett minden látogató díjmentesen ellenőriztethette a koleszterinszintjét, testzsírszázalékát és a vére oxigénellátottságát is elárulták bárkinek az szakemberek.
A napot Pepe Manó zenés gyermekműsora és a késő délutánra elkészült babgulyás elfogyasztása zárta.