Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Képzőművészeti pályázatot hirdetnek a térség amatőr alkotóinak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • KULTÚRA • 2015. szeptember 26. 11:00
Képzőművészeti pályázatot hirdetnek a térség amatőr alkotóinak
A pályázóknak Békés megye értékeit kell bemutatniuk képzőművészeti szemmel
A Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Irodája tematikus képzőművészeti pályázatot hirdet a megye területén élő, nem hivatásos alkotók számára. A pályázat célja Békés megye értékeinek képzőművészeti szemmel történő bemutatása. A pályáztató a Békés megyében működő alkotók, alkotóközösségek figyelmét szeretné felhívni arra, hogy vizuális művészeti eszközökkel mutassák be mindazt a vidékre jellemző értéket, amellyel a térség hozzájárul Magyarország kulturális örökségéhez.
____Eredeti-www.nmi.hu_nemzeti_muv_intezet_bmi.JPG

képünk illusztráció

Forrás: www.nmi.hu 

A pályázaton részt vehet minden olyan Békés megyében élő vagy dolgozó alkotó, aki elmúlt 16 éves, és nem végzett képző- és iparművészeti főiskolát, egyetemet, sem itthon, sem külföldön, illetve jelenleg sem hallgatója ilyen intézménynek, valamint nem foglalkozik hivatásszerűen alkotóművészeti tevékenységgel.

Nevezni festészet, grafika, kisplasztika, szobrászat, tűzzománc, valamint új vizuális kísérleti műfajok (videoinstallációk, számítógépes grafika, koncept) kategóriában lehet. Minden alkotó három művet adhat be kiállításra kész állapotban. Az alkotások 2011-nél korábbi keltezésűek nem lehetnek. Az alkotások hátoldalán a nevezési lappal egyezően fel kell tüntetni a szerző nevét, postacímét, az alkotás címét, technikáját, méretét. A nevezési lapokat az pályaművekkel együtt kell leadni.

A pályaművek szeptember 28-án és 29-én, 10–16 óráig a Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Irodájában (Békéscsaba, Kiss Ernő u. 3.) és a Békés Megyei Könyvtár épületében adhatók le. A zsűrizés időpontjáról az alkotások leadásával egyidőben kapnak tájékoztatást a pályázók. A kiállítást várhatóan október 30-án Békéscsabán rendezik meg. Nevezési lap kérhető a Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Irodájában (Békéscsaba, Kiss Ernő u. 3.), illetve a bekes@nmi.hu e-mail címen. A kiállítás kurátora Kocsis Klára (telefon: 30/447-67-31, e-mail: kocsis.klara@nmi.hu).

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)