Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Színházi előadások, Strandok éjszakája és táncbemutatók Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2015. július 30. 15:00
Színházi előadások, Strandok éjszakája és táncbemutatók Gyulán
Összegyűjtöttünk egy csokorra valót a magyar kultúra városának következő napi programjaiból
Gyula a magyar kultúra városa. És városunk méltó e címre. Bizonyíték rá a temérdek program, ami hétről hétre városunkban zajlik. Mi összegyűjtöttünk egy csokorra valót a következő napok gyulai programjaiból. Nyugodtan csemegézzenek! Ám, ha mégsem jutnak el a kiszemelt eseményre, ne búsuljanak, a Gyulai Hírlapban beszámolunk a programok javáról.
____Eredeti-toszinpad.jpg

Tószínpad 

Fotó: Gyulai Hírlap 

Gyulai Vár mögött

Gyulai Várszínház harmadik bemutatójaként Weöres Sándor Psyché című művét nézhetjük meg. A felnőtteknek szóló előadást Vidnyánszky Attila állítja színre augusztus 4-én és 5-én a vár mögött lévő ligetes parkban. Weöres Sándor lírai bravúrja a hányatott sorsú, viharos életű költőnőről, Psychéről szól.

Világóra

Augusztus 4-én, kedden 19.30-tól a több mint negyed évszázada alakult Téglás zenekar ad koncertet a Világóránál. Augusztus 6-án, csütörtökön 20 órától a Rhythm & Shoes utcai sztepptánc előadását tekinthetjük meg.

Harruckern tér

Augusztus 5-én, szerdán este fél nyolctól az Energy Dance Cool Hip-Hop Táncszínház műsorát láthatjuk a Harruckern téren.

Kohán Képtár

Augusztus 7-én, pénteken 16 órakor kezdődik a Gyulai Nyári Művésztelep kiállításának megnyitója.

Kamaraterem

Orosz István Kossuth-díjas grafikusművészt Áttűnések című tárlata augusztus 9-ig látogatható.

Tószínpad

Augusztus 1-2-án 20.30-tól az egyik legszórakoztatóbb magyar regény színpadi feldolgozását nézhetjük meg Rideg Sándor Indul a bakterház című komédiáját a tószínpadon. A székesfehérvári Vörösmarty Színház vendégjátékában láthatjuk a népszerű művet Bereményi Géza remek szövegátdolgozásában. A színpadon nagyszerű színészek játsszák a kultikus figurákat, Gáspár Sándor, Kubik Anna, Derzsi János, Sághy Tamás, Závodszky Noémi. Az előadást Bagó Bertalan rendezte. Augusztus 7-8-án 20.30-tól a budapesti Magyar Színház előadásában a My Fair Lady című vígjátékon szórakozhatunk.

Rondella terasz

Augusztus 8-án 20.30-tól a Pernahajder Campbell lép színpadra.

Gyulai vár körül

Július 30-án, 31-én, augusztus 1-jén és 2-án egy rendhagyó rendezvénysorozat lesz a vár előtt, Gasztroszínház – gasztronómia a színházban címmel. Mindennap este 6 órától Vinkó József, a Magyar Konyha főszerkesztője lesz a házigazda, aki neves színészekkel, séfekkel beszélget a színház, az irodalom és a gasztronómia kapcsolatáról. Csütörtökön Eperjes Károly színművész és Cserna Szabó András író lesz a vendég, a nap témája: Hasadnak rendületlenül. Péteken Bodrogi Gyula színművész és Legli Géza borász lesz a vendég, a nap témája: Fröccskódex 2015. Szombaton halnap lesz. Így érthető a színészvendég személye is: Reviczky Gábor, aki maga is nagy horgász, és ő indul a délelőtti halászléfőző versenyen is. Vendég lesz a sztárséf Bíró Lajos, a borkorcsolyát kínálja: Sáfrány László, szilvásváradi pisztrángos. Vasárnap a téma: A mi disznónk, a mangalica. A színész díszvendégek: Kubik Anna és Gáspár Sándor lesznek, illetve Tóth Péter a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének elnöke lesznek. A rendezvények látogatása ingyenes. Ételt, italt az elárusítóhelyeken lehet vásárolni.

Gyulai Várfürdő

Idén is csatlakozott a Gyulai Várfürdő a Strandok éjszakájához. A Magyar Fürdőszövetség által kezdeményezett programsorozatot július 31-én rendezik meg országszerte. Gyulán, az éjfélig nyitva tartó fürdőben élő zenével és tűzzsonglőrshow-val várják a látogatókat. A Gyulai Várfürdőben a csúszdás és a hullámmedencékben zajlik a rendezvény. Az aznap, napközben megváltott belépőjegyek éjfélig érvényesek, 20 órától pedig kedvezményes áron lehet jegyet vásárolni a fürdőbe. Az eseményről bővebb információ a www.varfurdo.hu oldalon olvasható.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)