Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 105 zsák hulladékot gyűjtött a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság és a Független Egyesület Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2015. május 15. 22:50
105 zsák hulladékot gyűjtött a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság és a Független Egyesület Gyulán
Megtisztították a Dobozi utat, a Kettős-Körös bal partját, a gyulai körtöltést és az Élővíz-csatorna belvárosi szakaszát
____Eredeti-_DSC4952.JPG

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság munkatársai

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság idén is csatlakozott a TeSzedd önkéntes hulladékgyűjtési akcióhoz. Ahogyan az elmúlt négy évben, idén is az igazgatóság három szakaszmérnöksége – a gyulai, a szarvasi és a szeghalmi – indult útnak, hogy megtisztítsa a kijelölt terepet.

A Gyulai Hírlapnak Juhász András, a gyulai akció koordinátora elmondta, városunkban több helyszínen, mintegy hetvenen szedték a szemetet: a Dobozi úton, a Kettős-Körös bal partján, a gyulai körtöltésen, valamint az Élővíz-csatornán. A csatorna belvárosi szakaszán, a vízparton haladó csapat mellett kenus egység is gyűjtötte a hulladékot.

____Eredeti-_DSC5033.JPG

Az igazgatósághoz már több éve társul a gyulai Független Egyesület

Az igazgatósághoz már több éve társul a gyulai Független Egyesület, melynek tagjai ezúttal az Élővíz-csatorna Kapushídtól Törökzugig terjedő szakaszán munkálkodtak: kenuból és gyalogosan az árteret és a vízpartot tisztították, valamint a növényzet közé dobált hulladékot gyűjtötték össze.

Zsigmond Aranka, a Független Egyesület alelnöke lapunknak kifejtette, szerveztük emberek segítésével foglalkozik, de arra is nagy gondot fordít, hogy környezetük szép és tiszta legyen. Éppen ezért immáron negyedik éve vesznek részt a TeSzedd akcióban. Az egyesület húsz dolgozóján kívül önkéntes segítőik, valamint 15 középiskolás, közösségi szolgálatos diák is részt vállalt a szemétszedésben.

Városunkat a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság gyulai munkatársai, valamint a Független Egyesület összesen 105 zsák hulladéktól tisztította meg, de volt jócskán olyan szemét is – tönkrement televízió, monitor és lábas – amelyek nem zsákban jutnak el a hulladékátrakó állomásra.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)