Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Új lelátó épült a gyulai id. Christián László Városi Sporttelepen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • SPORT • 2015. május 08. 22:30
Új lelátó épült a gyulai id. Christián László Városi Sporttelepen
A fejlesztés a Gyulai Termál FC idei sportfejlesztési programjának részeként valósult meg
____Eredeti-DSCF7329m.JPG

Ünnepélyes keretek között adták át az új lelátót

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Ünnepélyes keretek között adták át május 8-án a gyulai id. Christián László Városi Sporttelep nagy műfüves pályájának új lelátóját. A megvalósult fejlesztés a Gyulai Termál FC Egyesület 2014/2015. évi sportfejlesztési koncepciójának részeként valósulhatott meg. Az ünnepségen elsőként dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere osztotta meg gondolatait.

Dr. Görgényi Ernő az elmúlt években megvalósított fejlesztésekről beszélt. Egyebek mellett említést tett a több mint 100 millió forintos pályázati támogatással elkészült, korszerű műfüves labdarúgó pályáról, a 37 millió 800 ezer forintos ráfordítással felújított öltözőkről, és a tavaly szeptemberben átadott többfunkciós közösségi épületről is.

- A klub idei, 48,5 millió forintos sportfejlesztési programját az MLSZ változatlan beruházási kerettel hagyta jóvá. Az eredményjelző és a hangosító rendszer elkészült, kerékpártárolók épültek. Az egyesület több mint 5 millió forintot fordíthat felszerelések beszerzésére, és ma átadhatjuk a műfüves pálya új lelátóját is, melynek köszönhetően sporttelepünk ismét nagy lépést tett afelé, hogy a mai kor követelményeinek megfelelő létesítménnyé váljon – emelte ki dr. Görgényi Ernő, majd hozzátette, a beruházások nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy növekedjen az egyesület berkeiben sportoló fiatalok száma. A 2012/2013-as idényben ugyanis 200 gyermek alkotta a termál utánpótlását, egy év elteltével viszont 40 fővel emelkedett a létszám.

Dankó Béla országgyűlési képviselő, az MLSZ elnökségi tagja hangsúlyozta, fontos időszakát éljük a magyar labdarúgásnak. Mint fogalmazott, az elmúlt években 3 milliárd forint vándorolt Békés megyébe, az itteni lehetőségek bővítetésére. Az országgyűlési képviselő azt is hozzátette, hogy az infrastrukturális fejlesztés csupán eszköz, nem pedig cél.

- A cél az, hogy a magyar labdarúgás fejlődjön, és ahhoz, hogy ez a fejlődés megvalósulhasson, a tömegbázisát kellett növelni a labdarúgásnak, amit sikerült is elérni, hiszen 2010-hez képest körülbelül 85 százalékkal sikerült megemelni az igazolt labdarúgók számát. 104 ezerrel többen futballoznak ma Magyarországon, mint 2010-ben. A Bozsik-programban pedig 64 ezerrel több fiatal rúgja a labdát – fejtette ki Dankó Béla.

Az új lelátót dr. Görgényi Ernő, Dankó Béla, Gajda Róbert kormánymegbízott, dr. Kovács József országgyűlési képviselő és Galbács Mihály, a Gyulai Termál FC Egyesület elnöke adta át a futballrajongóknak.

A szalagátvágást a Bozsik Gyermek Intézményi Program negyedik tavaszi tornája követte.

GYULAI HÍRLAP • 2015. május 11. 18:20
A fejlesztés a Gyulai Termál FC idei sportfejlesztési programjának részeként valósult meg
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)