Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Ferbonex Kft. jóvoltából szép pihenőhely épült Gyulán, a Széchenyi-tónál

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2015. május 12. 09:00
A Ferbonex Kft. jóvoltából szép pihenőhely épült Gyulán, a Széchenyi-tónál
Balogh János: A közcélú szabadidős és pihenőövezet mostanra használatra kész
Aki az elmúlt hónapokban a Csabai úton járt, megfigyelhette, hogyan szépül meg napról napra az út melletti tavas-nádas terület: hogyan válik méltóvá nevéhez a Széchenyi-tó. A tavon túl elhelyezkedő Ferbonex Kft. önköltségen tette rendbe a valaha Pali-gödörnek nevezett vízgyűjtő terület környékét, amely azóta kellemes sétára és egy kis pihenő ücsörgésre csábítja a város szélén a járókelőket.
____Eredeti-_DSC4701.JPG
szép pihenőhely épült Gyulán, a Széchenyi-tónál

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

A Gyulai Hírlapnak Balogh János, a Ferbonex Kft. ügyvezetője elmondta, a 7000-8000 m2-es tavat magába foglaló, mintegy 1,5 hektáros területnek a gyulai önkormányzat a tulajdonosa, a cég húszéves használatra kapta meg. Az ügyvezető hangsúlyozta, hosszú folyamat volt a környék megszépítése.

– A Széchenyi-tó és környéke tíz évvel ezelőtt még dzsumbujos terület volt. A Ferbonex Kft. akkoriban kezdte meg feltölteni a területet, majd elkészíteni a műút mellett haladó kerékpárút alapjait. Később rendbe tettük a tó partoldalát, a teljes megszépülés folyamata azonban tavaly kezdett el kicsúcsosodni, idén pedig a sétány kialakításával pont került az i-re. A közcélú szabadidős és pihenőövezet mostanra használatra kész, már csak a fűnek kell kinőnie – mondta Balogh János.

A Széchenyi-tó mellett elhaladó kerékpárútról pihenő nyílik, amely a gyulai vár szimbólumaként bástyajelleget kapott. Álljunk meg ott, pányvázzuk ki drótparipánkat, és sétáljunk le a tavat övező sétányhoz, válasszunk egyet a padok közül, és pihentessük szemünket a gyönyörű vízfelületen, vagy ha beljebb mendegélünk, az újonnan kialakított mintakerteket is megcsodálhatjuk.

A Ferbonex Kft. elsősorban az építkezőket és ingatlanfelújítókat célozza meg, széles választékban kínál minden olyan dolgot, ami egy ház építéséhez az alaptól a tetőig szükséges. Az áruházat ezután gyalogosan és kerékpárral is kulturáltan megközelíthetjük – hála a gyönyörű pihenőhelynek és sétánynak, ahol érdemes megpihenni egy percre. Köszi, Ferbonex!         

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)