Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai közönséget is a Holdra képzelték a Dumaszínházban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Csomós Éva • KULTÚRA • 2015. március 23. 16:30
A gyulai közönséget is a Holdra képzelték a Dumaszínházban
A humoristák jó komikusok módjára szórakoztatták a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központ vendégeit
Hadházi László és a Szomszédnéni Produkciós Iroda. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

Ismét a humoré volt a főszerep a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központ színpadán, ahol ezúttal a Dumaszínház nevettetői közül Hadházi László és a Szomszédnéni Produkciós Iroda két tagja, Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs szórakoztatták a nagyérdeműt.

Március 19-én este színültig telt a nézőtér, mint ahogy ma bárhol az országban, ha a stand up műfajáról van szó. A már bejáratott programsorozat ezúttal is könnyedén gördült, és már szinte előre borítékolható volt a másfél órás felhőtlen szórakozás.

Elsőként a 2001-ben alakult kolozsvári humortársulat, a Szomszédnéni Produkciós Iroda tagjai, Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs vették fel a harcot a nézők rekeszizmaival.

Amióta a fővárosban élő erdélyi fiúk bekerültek a Dumaszínház felléptetési vérkeringésébe, sokat erősödött a két gyámoltalan megjelenésű srác előadási stílusa. Az eddig kicsit lassúnak és gyermeki humorúnak ismert páros ezúttal meglepő frissességgel csapott bele a közönség szórakoztatásába és sorra ontotta a váratlan és eredeti poénokat. Szó esett céges rendezvényekről, párkapcsolatról és nemi identitásról, csak úgy váltották egymást a kvázi szituációs gyakorlatokként előadott jelenetek sora. Ezek között volt internetszolgáltató-ügyfél, pszichológus-páciens, aki az asszociációs folyamatok során még a gyulai közönséget is a Holdra képzelték. 

Párosuk némi szóló akcióba is bonyolódott, először Tóth Szabolcs mutatkozott be önállóan, és bár egy-két helyzetben érezhető volt a sztorik mesélési sorában önmagával való megakadása, sikerrel hidalta át a számára bizonyára végtelen hosszúságú másodperceket. Egyéni produkcióban Bálint Ferenc humora jóval nyersebbnek mutatkozott kollégájáénál – témában és szóhasználatban egyaránt -, de épp ezért egészítik ki egymást olyan remekül.

Jó komikusok módjára a bakikból is poént csináltak, legalábbis az összezárt függöny közepén történő ki- és bejutás megpróbáltatásai a gyulai műsor egyik eleme lett.

Közvetlenségükkel, sikeres közönségre hangolódásukkal ezúttal a Bonbon-díjas (2011) és Karinthy-gyűrűs (2014) humoristák adták az est erősebb produkcióját.

Miután sikeresen kikászálódtak a függönyrengetegben, Hadházi László érkezett. A debreceni poéngyáros rendszeres vendég már városunkban, utalt is erre – „Mi történt, mióta utoljára találkoztunk?” -, és bár pontosan emlékszik arra, hol miről szokott beszélni, egy-két sztori ezúttal átfedésbe került. Kicsit fáradtabbnak tűnt a megszokott tempójánál, de sztorijaival így is sikerült két vállra fektetnie a nézőteret.

Beszélt a fociról, családapai félelmeiről, egy filmforgatás étkezési kihívásairól, férfiúi kihívásokról, na és azokról a megpróbáltatásokról, amiket a reggeliként elfogyasztott 12 bundáskenyérre érkező 11 megtermett hamburger délig történő elfogyasztása jelentett, majd Hadházi színészi- és filmes szerepvállalása is napvilágra került.

A 25 éve a pályán lévő Bonbon-díjas és Karinthy-gyűrűs (2011) előadó, a Dumaszínház társulatának egyik alapító tagja, rádiós műsorvezető tollforgatóként is jeleskedik, több könyv társszerzőjeként is jegyzik.

A humoristák feladatukat jól teljesítették, mert a műsor rövidebbnek tűnt, pedig becsülettel kitöltötték a másfél órás fellépési időt.

Végezetül mindhárman a színpadra álltak és a nézők között kisorsoltak egyet kolléganőjük, Kormos Anett könyvéből.

 

Hadházi László. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)