Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az energiahatékonyság is téma volt a közös képviselők gyulai konferenciáján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. február 09. 15:19
Az energiahatékonyság is téma volt a közös képviselők gyulai konferenciáján
Gyula volt az első állomása a társasházkezelők országos konferencia-körútjának
Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

A társasházak törvényes és energiahatékony működtetéséről tanácskoztak a helyi és környékbeli közös képviselők, intéző bizottságok, lakásszövetkezeti vezetők, illetve számvizsgálók február 9-én a városházán. A Társasházi Háztartás szaklap, valamint a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete hatodik alkalommal szervezett országos konferencia-körutat, melynek idén Gyula volt az első állomása.

Tavaly húsz városban több mint 1400-an kapcsolódtak be az országos rendezvénysorozatba – mondta el lapunknak Szöllősi Éva, a kiadvány lapmenedzsere. A szakember hozzátette: a gyulai önkormányzat az országos tendenciával szemben évek óta kiemelten kezeli a témát, segíti a társasházak képviselőit. A nagy érdeklődésre való tekintettel Gyulán harmadik alkalommal szervezték meg a konferenciát. 

Szöllősi Éva arról is beszámolt, hogy a társasházak közös képviseletét ma már egyre ritkábban látják el magánszemélyek, helyettük szakmailag felkészült vállalkozásokat bíznak meg a lakók.

A szakmai továbbképzésnek tekinthető konferencián az aktuális törvény- és jogszabályváltozásokról is tájékoztatták az érdeklődőket – avatta be lapunkat a részletekbe dr. Bék Ágnes, az egyesület elnöke.

– A tavaly februárban bevezetett törvényességi felügyelettel kapcsolatban országos felmérést végeztünk, ennek eredményeiről is beszámoltunk a megjelenteknek. Az elnök hozzáfűzte, a társasházi költségelszámolással kapcsolatos szabályok mellett a liftek üzemeltetésére és az épületek hőszigetelésére vonatkozó előírások is szigorodtak, ezekről is informálódhattak az érdeklődők.  

A rendezvényen az energiahatékonysági pályázatokról is szó esett. Szöllősi Éva kérdésünkre elmondta, jelenleg a négy-hatvan lakásos társasházak pályázhatnak ilyen jellegű állami támogatásra. 

      

Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)