Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Igazi karácsonyi hangulattal ajándékozták meg a nyugdíjas óvó néniket a gyulai Mágocsi utcai oviban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • HÍREK • 2014. december 17. 17:30
Igazi karácsonyi hangulattal ajándékozták meg a nyugdíjas óvó néniket a gyulai Mágocsi utcai oviban
Gyula Város Egyesített Óvodájának minden évben más-más tagintézménye ad otthont az évvégi ünnepségnek
Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

Színvonalas karácsonyi ünnepséggel kedveskedett az egykori kollégáknak a Mágocsi utcai Óvoda apraja és nagyja december 16-án. Gyula Város Egyesített Óvodája tagintézményeinek körében több éves múltra tekint vissza e különleges esemény, melynek a hagyományokhoz hűen minden esztendőben más-más tagintézmény ad otthont. Idén a Mágocsi úti Óvoda volt a soros, ahol színes karácsonyi műsorral köszöntötték a nyugdíjas óvó és dajka néniket.

- Gyula Város Egyesített Óvodájának 9 tagintézménye van, melyek közül minden évben másik óvoda rendezi meg ezt az ünnepséget. Ilyenkor azokat a volt óvó néniket, dajka néniket várjuk, akik egykoron valamelyik gyulai intézményben dolgoztak. Ezt azért is tesszük, hogy így a nyugdíjasok minden évben egy másik oviba is eljuthassanak, és akár a már több éve nyugdíjazott munkatársak is megláthassák, hogy hogyan szépülnek évről évre intézményeink. Mindemellett az is célunk, hogy volt kollégáinkat is bevonjuk az ünnepi hangulatba, és hogy valamelyest felidézzük bennük a régi emlékeket – tájékoztatta a Gyulai Hírlapot Nagy Attiláné tagintézmény-vezető.

A tagintézmény-vezető lapunknak elmondta, mivel intézményükben nagy hangsúlyt kap a gyermekek mozgásának fejlesztése, a kicsiknek betanított táncos műsorszámok révén rendezvényeikbe is igyekeznek becsempészni egy darabot óvodájuk profiljából. Nagy Attiláné kiemelte, az ovisok ez alkalommal is buzgón készültek a fellépésre.

A karácsonyi ünnepség során Nagy Attiláné köszöntötte a jelenlévőket, aki szavaival igyekezett „karácsonyra hangolni” a jelenlévőket. Beszédében arra is rávilágított, miszerint ilyenkor, az ünnepek előtt legtöbben rájövünk arra, hogy adni az egyik legcsodálatosabb dolog a világon, ámde nem drága ajándékokkal, hanem kedves szavakkal, ölelésekkel és szeretettel kell megajándékoznunk egymást.

A köszöntő után a picúroké lett a főszerep. A bájos produkciók során harisnyás manók és tüllszoknyás angyalok tűntek fel a porondon, akik zenés-táncos műsorokkal, mondókákkal és édes, gyermeki hangon csilingelő énekekkel csaltak mosolyt nézőik arcára. A kicsiket követően a nagyok is megcsillogtatták tehetségüket. Előbb három kiváló zenész – Puskás Sándor (kürt), Petrás Hanna (ének) és Timár Benjámin (billentyű) – lepte meg a közönséget egy kedves és különleges karácsonyi dallamokat felsorakoztató zenei blokkal, amit a Csendes éj című dal közös eléneklése zárt. Ezután Szilágyiné Solymosi Mária, Gyula Város Egyesített Óvodájának intézményvezetője egy roppant érdekes karácsonyi mesét osztott meg a hallgatósággal, amely a három bölcs, a Jólét, a Siker és a Szeretet történetét beszélte el.

A nem mindennapi műsorszámok után – amelyek egyébként is igen sokféle stílusban és módon igyekezték lenyűgözni közönségüket – Szabó Gyula, a nagy mesemondó hangjára is felkaphattuk a fejünket. Bár a legkarakteresebb orgánumú magyar mesenarrátor csupán felvételről szólt hozzánk, az általa elregélt ünnepi gondolatok – melyeket félhomályban, csupán az égő gyertyák pislákoló fényétől bevilágított teremben hallhattunk – mégis nagyon meghitté varázsolták az összejövetelt és különösen szép zárszavait adták az ünnepségnek. A produkciók után a gyermekek egy kis mézes aprósággal is megajándékozták vendégeiket. 

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)