Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte a gyulai városvezetés Ollár Pétert

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2014. június 16. 18:50
Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte a gyulai városvezetés Ollár Pétert
Az ünnepelt nem ismeri a hosszú élet titkát, de fontosnak tartja, hogy családja összetart
Ollár Péter és felesége. Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő

Családja körében ünnepelte kilencvenedik születésnapját Ollár Péter. A szépkorú ünnepeltet a város nevében Becsyné dr. Szabó Márta címzetes főjegyző és Alt Norbert alpolgármester köszöntötte virágcsokorral, csokoládétortával és a miniszterelnök által aláírt emléklappal.

Péter bácsi Kétegyházán látta meg a napvilágot szegény, paraszti család gyermekeként. A 7.–8. osztályt Gyulán végezte, és dolgozni is itt kezdett el. Először a Tejporgyárban vállalt munkát, majd a Vasipari Ktsz-nél helyezkedett el esztergályosként. Mivel rossz időben is kerékpárral kellett átjárnia munkahelyére, feleségével úgy döntöttek, Gyulára költöznek.

– 1948-ba telepedtünk le Gyulán. Albérletről albérletre jártunk, aztán a ktsz udvarán álló kis rozoga épületbe költöztünk – idézte fel életútját a szépkorú úr. Mint mesélte, egykor egy nagy lakatos műhely állt mostani otthonuk szép, rendezett udvarán.

– Amikor meghalt a házigazda, megvásároltuk a házat. Átépítettük az épületet, és átalakítottuk az udvart, azóta itt lakunk – avatott be a részletekbe Péter bácsi, akitől azt is megtudtuk, hogy két gyermekkel, négy unokával és hét dédunokával ajándékozta meg a sors.   

Kérdésünkre az ünnepelt elmondta: nem ismeri a hosszú élet titkát, de fontosnak tartja és jó érzéssel tölti el, hogy családja összetart, és szerető gondoskodással veszi körül őt és feleségét, akivel 67 éve házasok.  

– Már nehezen járok, sokat kell pihennem. A hasamat kétszer műtötték, mert gyomorfekélyem volt, de már jól vagyok. Hála istennek jó az étvágyam, mindent megeszek, amit a feleségem főz. Jól megvagyunk – fogalmazott Péter bácsi.

        

Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)