Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai Művészeti Iskola Képzőművész tanszakának évzáró tárlatán 100 diák mutatta be alkotását

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • KULTÚRA • 2014. június 05. 14:00
A gyulai Művészeti Iskola Képzőművész tanszakának évzáró tárlatán 100 diák mutatta be alkotását
A kiállításon láthatók tűzzománc, szobor, papírmasé, festett, grafikai és varrott alkotások is
100 diák mutatta be alkotását. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

A Gyulai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola évzáró kiállítást rendezett a Képzőművész tanszak diákjainak alkotásaiból a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központ galériájában. A Gyulai Hírlapnak B. Jász Jolán, a tanszak vezetője elmondta, a kiállításon mintegy száz tanuló műve látható. A pedagógus továbbá kifejtette, a tárlat rendezéskor cél volt, hogy az elsős diákoktól a gimnazistákig, mindenkitől kerüljön ki alkotás, valamint, hogy a tárlat széles palettán tükrözze a szakon folyó munkát. Éppen ezért a galériában láthatók tűzzománc, szobor, papírmasé, festett, grafikai és varrott dolgok is.

Czirok Mihály intézményvezető a kiállítás megnyitóján hangsúlyozta, több szempontból is fontos, hogy a képzőművész tanszak diákjai bemutassák munkáikat, a szemgyönyörködtető alkotások látványán kívül érdemes azt is megfigyelni, hogy a gyerekek hogyan látják, és hogyan jelenítik meg világunkat. Az igazgató még hozzáfűzte: az alkotómunkát végző gyerekek kicsit többek kortársaiknál, hiszen művészeti tanulmányaik nemcsak az iskolai tanulmányaikat befolyásolják jó irányban, de más a világról, a dolgok folyásáról alkotott véleményük is – mondta Czirok Mihály.

Az intézményvezető beszédében kiemelte a tanszak tanárainak kiválóságát is, aminek egyik bizonyítéka, hogy a tanszakvezető, Bagyinkáné Jász Jolán a napokban miniszteri elismerésben részesült a fővárosban.

A diákok kiállítása megtekinthető július 10-ig.

 

Czirok Mihály. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)