Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Jön a metszési szezon!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2014. február 16. 07:00
Jön a metszési szezon!
A fák ágainak, törzsének a megtakarítása is igen fontos feladat
Képünk illusztráció. Forrás: 4szoba.hu

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Hamarosan kezdődik a metszési szezon. Ezt a munkát is csak jó szerszámmal lehet végezni, mint minden egyéb más feladatot. A munkálatok előtt ellenőrizzük ollónk állapotát, és ha szükséges, vigyük éleztetni szakemberhez! Ne várjuk meg, míg a nyakunkon a munka. Idősebb fáknál már fűrészt is használnunk kell. Sok kellemetlen fáradtságtól kímél meg minket, ha az éle ennek is rendben van.

A fák ágainak, törzsének a megtakarítása is igen fontos feladat, különösen az idősebb fáknál. A rendszeres ápolás (évente egyszer) igen nagymértékben megnöveli fáink élettartamát, hiszen a vastagodó kéreg alatt könnyebben meglapulnak a kórokozók és a kártevők. Amennyiben ezeket feltárjuk, könnyebb az egész évi védekezés is, márpedig az drága is, veszélyes is, no meg büdös is. Ezen feladatok elvégzésére elegendő egy tiszta drótkefe és egy kis háromszögletű kapircs. Akinek van annyi jártassága a sebkezelésekben, annak a kezében a kacorkés is igen hasznos lehet.

A szállításával óvatosan járjunk el, mert a hatóságok nem tudják mire vélni ezen eszköz „illetéktelen” hurcolásának szükségszerűségét. Csomagoljuk be, és rejtsük el a szerszámos legmélyére. Természetesen ezek után a sebfelületek lefestését se mellőzük. Kiváló sebkezelőket lehet kapni a gazdaboltokban. Akinek erre nemigen futja, az olajfestékkel, Standolittal is lekenheti, csak legyen a seb lekezelve.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)