Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ingyen internetezhetnek az e-felvételizők a gyulai könyvtárban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2014. február 04. 09:00
Ingyen internetezhetnek az e-felvételizők a gyulai könyvtárban
A diákok az ügyintézésben is segítséget kaphatnak a könyvtár dolgozóitól
A gyulai Mogyoróssy János Városi Könyvtár - Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Ingyenes internethasználatot biztosít a Mogyoróssy János Városi Könyvtár a felvételi jelentkezésüket elektronikus úton benyújtó diákoknak az ügyintézés idejére. A bibliotéka az esélyegyenlőség jegyében azoknak a felvételizőknek nyújtana ily módon segítséget, akik nem boldogulnak önállóan az elektronikus jelentkezéssel, vagy nem férnek hozzá a világhálóhoz.

Idén február 15-ig jelentkezhetnek a diákok a felsőoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire. A felvételizők legfeljebb öt jelentkezési helyet jelölhetnek meg, az eljárás alapdíja 9 000 Ft. Ezért az összegért 3 helyre adhatják be jelentkezésüket, a további helyekért kiegészítő díjat kell fizetniük.

Dézsi János könyvtárigazgatótól megtudtuk, idén a felvételi tájékoztatót kizárólag elektronikus formában tették közzé, valamint maga a jelentkezés is elsősorban online felületen keresztül, a felvi.hu-n bonyolítható le.

– Felkészült kollégáink könnyen eligazodnak ezeken az elektronikus felületeken, így az ügyintézésben is segíteni tudunk a fiataloknak – tette hozzá az igazgató. Az eMagyarország Pontként is működő gyulai könyvtárban a nyitva tartás ideje alatt a jelentkezéshez szükséges, csatolandó dokumentumokat is beszkennelik, illetve kinyomtatják. Ezek a szolgáltatások használati díjért vehetők igénybe.

Dézsi János azt is elmondta: az ötlettel a többi Békés megyei könyvtárat is megkereste, így a gyulai kezdeményezés nyomán számos településen segíthetik hasonló módon a felvételizőket.  

       

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)