Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Újból ringbe kell álljunk!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2013. december 29. 10:00
Újból ringbe kell álljunk!
A szépség, az ápoltság és a tisztaság nem politikafüggő
Képünk illusztráció. Forrás: flickr.com - Max Westby

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! Az idei év nem volt egy könnyű időszak, de a jövő évi még nehezebb lesz! A több éve tartó városszépítés újra megkapta megérdemelt jutalmát. Városunk, miután az első helyet szerezte meg a Virágos Magyarország versenyben, olyan komoly feladat elé állíttatott, hogy az európai megmérettetésben újból ringbe kell álljunk.

Hiszem, ha összefogunk, sikerül előrébb lépni ezen a csodálatos virágos ranglétrán. Amit megteremtünk, azt magunknak is teremtjük, nemcsak az idelátogató kedves vendégeknek. Ez a nemes cél nem lehet politikai indíttatású, hiszen a szépség, az ápoltság, a tisztaság nem politikafüggő.

Gyalázatos módon tudunk szemetelni, főleg az iskolák környékén. Az iskolaszünetekben pár nap alatt összetakarítja a város a szemetet, de az iskola újraindulásával minden a régi! Vegyük fel a harcot a szemetelőkkel szemben, és győzzük meg őket, hogy rosszul gondolkodnak. A rengeteg kiköpött rágógumi elcsúfítja a járdáinkat, köztereinket, szintúgy a hétvégeken eldobált sörös dobozok, kólás poharak. Kis odafigyeléssel ez megszüntethető. Vigyázzunk köztéri bútorainkra, növényeinkre! A házunk elé ültetett fákat öntözgessük a meleg napokon, ne a városra várjunk! Van azoknak így is épp elég dolguk.

Az ünnepek alatt ne feledkezzünk meg madárkáinkról, nekik is hozhat egy kis eleséget a Jézuska. Karácsony után emelkedni fog a nappali világosság ideje, lassan elkezdhetjük szobanövényeink tápoldatozását.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)