
Ilyés Edit (környezetkutató):
– Rendszeresen, évszaktól függetlenül szedek C-vitamint, és sok folyadékot iszom. Sokszor fogyasztok gyömbért, amit lereszelek, majd egy egész citromot facsarok bele. Az egészet felöntöm vízzel, és összekeverem. Odafigyelek arra is, hogy változatosan és egészségesen táplálkozzam. Gyümölcsteákat, csipkebogyóteát, hibiszkuszteát, zöldteát, ginzengteát is iszom, és esténként levendulateát is fogyasztok. Az üzletekben ma már mindent lehet kapni, így sokféle gyümölcsből válogathatunk télen is.
Stumpfné Rozsnyay Lívia (nyugdíjas):
– A téli időszakban vitamintablettát szoktam szedni, és rendszeresen fogyasztok vöröshagymát, savanyú káposztát, sütőtököt, fokhagymás pirítóst, almát, körtét és citromot. A cékla is nagyon egészséges, hiszen rengeteg ásványi anyag van benne. A savanyúságok szintén nagyon hasznosak télen, az ecet ugyanis nem vonja ki a zöldségek vitamintartalmát. Hársfateát, kakukkfűteát és csipkebogyóteát iszom ilyenkor, és hecsedlit is szoktam fogyasztani. Mivel fontosnak tartom, hogy hazai terméket fogyasszak, áruházakban nem vásárolok, a zöldségeket és a gyümölcsöket a piacról szerzem be.


























