Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - November elsejétől bezár a Harruckern téri „4-es ABC” Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2013. október 21. 18:00
November elsejétől bezár a Harruckern téri „4-es ABC” Gyulán
A bérbe adó Gyulai Áfész-Coop Zrt. szeretné, ha továbbra is élelmiszer jellegű kereskedés folyna a helyiségben
A Harruckern téri „4-es ABC” Gyulán. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

November elsejétől bezár a Harruckern téri „4-es ABC” Gyulán. Az üzemeltető CO-OP Star Zrt. már nyolc éve bérelte a Gyulai Áfész-Coop Zrt.-től az üzlethelyiséget, ám a napokban, gazdasági okokra hivatkozva felmondta a bérleti szerződést, és november elsejétől már nem kívánja működtetni a boltot. A CO-OP Star Zrt. további 11 üzletet tart fenn a megyében, úgyhogy a bérlemény felmondásával az ott dolgozókat máshol foglalkoztatják tovább.

A belvárosi ABC-t az elmúlt évek alatt megszokhatták a környékbéliek és a turisták, úgyhogy nyilvánvaló, hogy a bérbe adó szeretné, ha továbbra is élelmiszer jellegű kereskedés folyna a helyiségben.

A Gyulai Hírlap kérdésére Schreyer József, a gyulai Áfész-Coop Zrt. elnök vezérigazgatója elmondta, folyamatosan a bérbeadáson munkálkodnak, amelyet már több helyen meghirdettek, vannak érdeklődők is, de az idő rövidsége miatt teljesen kizárt, hogy november elejéig sikerül kiadniuk az üzlethelyiséget.

- Váratlanul ért minket, hogy az üzemeltető felmondta a bérleményt. A döntése végérvényes, a tárgyalások során sem mutatott semmilyen kompromisszumot, úgyhogy jövő hónaptól a helyszínen befejezi működését, mi pedig erőfeszítéseket teszünk arra vonatkozóan, hogy továbbra is hatékonyan tudjuk üzemeltetni. Van többféle elképzelés, legutolsó variációként az ABC felszabdalása is szóba került, de ehhez rengeteg pénz kell – mondta el a lapunknak Schreyer József.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)