Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - St. Martin mindig örömmel lép fel Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2013. augusztus 26. 13:00
St. Martin mindig örömmel lép fel Gyulán
Az előadóművész huszadik albuma megjelenése alkalmából adott koncertet a várban
Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő

Immár hetedik alkalommal lépett fel Gyulán szombaton este az eMeRTon-díjas St. Martin. A számos arany- és platinalemezzel büszkélkedő előadóművész legújabb, megint. HÚSZ című albumának megjelenése alkalmából adott jubileumi koncertet a várudvaron. Az összesen tíz dalt tartalmazó huszadik lemez főként a temperamentumos délszláv zene világába kalauzolja hallgatóit.  

A zenész bevezetőjében elmondta: mindig örömmel lép fel Gyulán, hiszen a várudvarban és a városban különös miliő fogadja. St. Martin előadóestjein a közönséggel való kapcsolatteremtésnek legalább olyan fontos szerepe van, mint magának a zenének, a szaxofonista ugyanis szívesen elegyedik beszélgetésbe a nézőtéren ülőkkel, a zeneszámokat pedig személyes történetekkel vezeti fel.

A Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. által szervezett koncerten tizenhárom dal hangzott el. St. Martin az elmúlt két évtized zenei terméséből válogatott: délszláv, latin és keleti hangzásvilágú dallamok, valamint feldolgozások követték egymást. Az estet A Föld kék madara című dal nyitotta meg, majd a Sztrogoff Mihály című film betétdalának átdolgozott változatát hallhatta a publikum. Az előadóművész különféle szaxofonjai mellett természetesen pánsípját is megszólaltatta a várudvaron.

A gyulai közönségnek sajnos ezúttal sem volt lehetősége arra, hogy megtapasztalja, hogyan szólnak a melódiák élőzenei kísérettel, a számok végén elhangzó improvizatív szólójátékok azonban arra engedtek következtetni: instrumentális zenei alapokkal sokkal egyedibb hangzásúvá válhatnának a dalok.

A másfél órás koncert utolsó dala a Leonard Cohen Hallelujah című számából készült feldolgozás volt, majd az előadóművész ráadásként a Mindenki, minden című dallal búcsúzott a nagyérdeműtől. 

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)