Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megkímélte az eső a gyulai pernahajderek koncertjét az évszázados várfalak előtt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Oláh Szabolcs • KULTÚRA • 2013. augusztus 15. 17:00
Megkímélte az eső a gyulai pernahajderek koncertjét az évszázados várfalak előtt
A gyulai Rondella terasz színpad vendége a Pernahajder Campbell zenekar volt
A Pernahejder Campbell a gyulai Rondella színpadán. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

Viharos, hajborzoló szél indította útjára azt, aki tegnap este szórakozni kívánt a belvárosban. Alkonyattájt, a gyulai Rondella terasz színpadán beálló Pernahajder Campbell tagjai is az eget kutatva álligatták hangszereiket. Egy hirtelen jött zuháré igencsak nagy kárt tud tenni a fa instrumentumokban, az elektronikáról már nem is beszélve.

A 2009-ben alakult gyulai csapatban dobosváltás történt, úgyhogy mostani koncertjükön már az új tag, Hőgyes Elek püfölte a bőröket Baracsi István (ének, gitár, szájharmonika), Görbedi József „Jokó” (gitár, vokál) és Menyhért Csaba „Csiga” (basszusgitár, vokál) mögött.

Fellépésük során több stílusba is belekapó, jó hangulatú pop-rock számokat hallhatott a szabadtéri szórakozóhelyen és várkertben tömörülő közönség. A koncert repertoárjában Baracsi István szerzeményeit hallhattuk régebbi és mostani zenekaraiból, így megszólaltak – időrendi sorrendben – a GinSonic, a Jaffa és a jelenlegi kvartett, a Pernahajder Campbell slágerei is. A saját dalok mellett néhány feldolgozás is elhangzott, többek között a Quimby, a Herfli Davidson és az Üllői Úti Fuck zenekarok tollából.

Az egyórás koncert után tapssal kért ráadást a publikum, így megismerhette a pernahajderek legfrissebb, Az életem filmje című számát is. A vadonatúj, slágergyanús nótában a reggae és a ska stílusok keveredtek, és gondoskodtak a lendületről.

Az utolsó szám lecsengő akkordjait még kivárta az eső, utána finoman cseperészni kezdett. Ha valaki vette az égi jelzést, akár biciklivel is időben hazaérhetett a hamarosan bekövetkező nagyobb zuhé előtt.

 

Baracsi István. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba
GYULAI HÍRLAP • 2013. augusztus 15. 11:17
A gyulai Rondella terasz színpad vendége a Pernahajder Campbell zenekar volt
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)