Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Heti rendszerességgel keresi fel a tanyagondnok, a polgárőrség és a rendőrség a gyulai tanyák lakosait

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2013. augusztus 14. 18:28
Heti rendszerességgel keresi fel a tanyagondnok, a polgárőrség és a rendőrség a gyulai tanyák lakosait
Családi perpatvarok és egyéb mindennapi problémák megoldásához is hívják a gyulai tanyagondnokot
A békítés nem mindennapi eset. Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva

Igen kiterjedt külterület tartozik Gyulához, mintegy 1900 ember él tanyákon városunk közigazgatási területén. A Gyulai Kistérségi Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény tanyagondnoka, Földi István a mindennapos munkája mellett hetente egy alkalommal Medve Zoltán külterületi megbízott rendőrrel és Berke Lajos polgárőrrel közösen a hátrányosabb helyzetűek lakóhelyeit keresik fel. Ezúttal e sorok írója is elkísérte útjukra a segítőket.

Ugyan bűnmegelőzési szándék is vezérli a szakemberek útját, mégis a segítségnyújtás az első számú szempont.

Földi István két évvel ezelőtt kezdte meg munkáját a Gyulai Kistérségben. A főutak mellett a tanyák könnyen megközelíthetőek, a sűrűn lakott területekhez közel eső részeken az áram- és vízellátottság megoldott, autóbuszjáratok közlekednek. A várostól távolabb lévő tanyák azonban sokkal hátrányosabb helyzetben vannak. Sokan a rezsiköltségek csökkentése miatt, vagy a hajléktalanság elkerülése miatt választják a komfort nélküli életet. A szolgálat megkülönböztetett figyelmet fordít a szolgáltatáshiányos külterületi tanyás térség esélyegyenlőségének növelésére. Legfontosabb célcsoportot az időskorúak képezik. Figyelemmel kísérik a körzetben élők szociális és egészségügyi problémáit és a krízisbe került személyek ellátásához is hozzájárulnak.

A mai körúton a televízió szolgáltatás digitális átállása miatt kellett segítséggel szolgálni és egy családi vita miatt is érkezett telefonhívás. Egy tanyáról azért telefonált egy hölgy, mert a szomszéd sokadszor lopott tőle szénát, majd egészségügyi gondjai miatt látták el tanáccsal azt a férfit, aki gyorsan felépülhetne, amennyiben orvoshoz fordulna.

- Eddigi tevékenységem során igyekeztem a területemhez tartozó lakossággal olyan kapcsolatot kialakítani, amely megalapozhatja a tanyagondnoki megbecsülésemet. Mindennek a bizalom a mozgatórugója. Úgy érzem, hogy az emberek és a kollektíva befogadott. Remélem, hogy a jövőben mégtöbbet tudok segíteni az embereknek – nyilatkozta a Gyulai Hírlapnak Földi István.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)