Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Bod Tamás születésnapi üzenete a ma 62 éves dr. Kovács Józsefnek: menjen nyugdíjba!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2013. július 05. 15:12
Bod Tamás születésnapi üzenete a ma 62 éves dr. Kovács Józsefnek: menjen nyugdíjba!
Az Együtt 2014 politikusa szerint a törvényeket a törvényhozóknak is be kell tartaniuk
Bod Tamás a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház előtt. Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva

A hatvankettedik születésnapját ma betöltött dr. Kovács Józsefnek, a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház főigazgató főorvosának a nyugdíjba vonulását szorgalmazza Bod Tamás, az Együtt 2014 alapítót tagja.

A politikus továbbá arra figyelmezteti az országgyűlési képviselőt, hogy a törvényt azoknak is be kell tartaniuk, akik meghozzák azokat, tehát a több ezer tisztviselőhöz hasonlóan rá is kötelező érvényű a visszavonulás a nyugdíjkorhatár elérésével.

Bod Tamás a kórház bejáratához rendezett sajtótájékoztatójával üzent az országgyűlési képviselőnek.

- Örömteli esemény, hogy ma, 2013. július 5-én dr. Kovács Józsefnek születésnapja van. A hatvankettedik pontosan. Sok erőt, boldogságot és sikert kívánok neki az életben. Azonban ebből eredően arra szeretném emlékeztetni és felhívni a figyelmét, hogy a törvényeket mindenkinek be kell tartania, különösen a törvényhozóknak. Tavaly született az a törvény, mely 62 évben szabta meg a nyugdíjkorhatárt és kötelezővé tette mindenkinek. A törvényt a kormánytöbbség kivétel nélkül, köztük dr. Kovács József is megszavazta – emlékeztetett Bod Tamás, aki többek között azt is sérelmezte, hogy az elmúlt évben annak ellenére nevezték ki 5 évre a képviselőt, hogy tisztában voltak az életkorával.

- Legjobb tudomásunk szerint jelen pillanatban nincs kiírva semmiféle pályázat a kórház főigazgatói posztjára, így törvénysértés útjára lépnek egyesek. Ha egy jogállamban mindenki egyenlő, miért vannak egyenlőbbek? Egy jogállamban a törvényeket mindenkinek, még egy parlamenti képviselőnek, egy törvényhozónak is be kell tartani – hangsúlyozta az alapító tag.

Az ellenzéki politikus elmondása szerint többen is megkeresték az eset kapcsán, majd „Egészségügyért aggódók tábora” aláírással levélben kérték Szócska Miklóstól, az egészségügyért felelős államtitkártól a kórházigazgató nyugdíjazásának kezdeményezését abban az esetben, ha azt ő maga még nem tette meg.

Bod Tamás "születésnapi ajándékáról" a Gyulai Hírlaptól értesült dr. Kovács József, aki a későbbiekben kíván reagálni a megszólításra.

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)