A magyar gasztronómia területén eltöltött több évtizedes kiemelkedő munkásságukért, a hazai hagyományok ápolásáért a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Gasztronómiáért érdeméremmel tüntette ki Fodor Sándornét, a Halászcsárda konyhájának szakmai vezetőjét, valamint Parászka Tivadar mesterszakácsot, a Göndöcs Benedek Középiskola szakoktatóját. Oklevelüket és elismerésüket május 28-án vehették át Budapesten, a Stefánia Palotában.
A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség éves közgyűlésének ünnepélyes programjaként adtak át elismeréseket és kitüntetéseket azoknak a vendéglátós szakembereknek, akik munkájukkal, szakmájuk magas színvonalon történő művelésével hosszú éveken keresztül hozzájárultak a magyar gasztronómia ápolásához. Városunkból két szakember is az arra érdemesek között szerepelt.
Fodor Sándorné, a Halászcsárda konyhájának szakmai vezetője több évtizedes munkásságáért, valamint a szülőföldünk hírnevét öregbítő Békés Megyei Culinary Team támogatásáért kapta meg a Magyar Gasztronómiáért Érdemérmet. Parászka Tivadar mesterszakács, a Göndöcs Benedek Középiskola szakoktatója a vendéglátásban eltöltött több évtizedes magas színvonalú tevékenységéért, oktató munkájáért vehette át a magas kitüntetést.