Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Rendkívül jó minőségűek és felszereltek a gyulai játszóterek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2013. június 04. 09:00
Rendkívül jó minőségűek és felszereltek a gyulai játszóterek
A nem használható játszóeszközöket szalaggal körbekerítette az önkormányzat
Forrás: hoforrashotel.hu

Talán valamennyien emlékszünk 70–80-as években telt gyermekkorunk játszótereire, a mókuskerékre, gömb és zsiráf alakú fémmászókákra, a homokba futó csúszdákra. Nosztalgiával gondolunk már vissza a hatalmas – a játék hevében térdünkön maradandó nyomot hagyó – esésekre a salakpályán. A mai kor játszótereit viszont szinte irigységgel nézheti az a felnőtt, aki nem felejtette el, hogy milyen is gyermeknek lenni: gondoljunk csak a Honvéd lakótelepi vagy az Almássy Kálmánné téri kert játékaira. A Gyulai Hírlap ezúttal Szászné dr. Várkonyi Adrienn városi főkertészt kérdezte a gyulai játszóterek állapotáról a napokban lezajlott felülvizsgálat kapcsán.

Egy 2003-as kormányrendelet – a családi házi kertek eszközein kívül – a közterületi és az intézményi játszóterek négyévenkénti felülvizsgálatát írja elő. A rendelet szerint kizárólag a meghatározott szabvánnyal egyenértékű eszközök helyezhetők ki a terekre. A felülvizsgálat alkalmával balesetveszélyes, javíthatatlan, azaz bontandó, részben megfelelő vagy megfelelő kategóriába osztják a játszóeszközöket.

Az elmúlt héten lezajlott ellenőrzésen Gyula játszótéri felszereltségéről és minőségéről elismerően szólt a munkálatokkal megbízott TÜF Rheinland InterCert Kft.

Kamu Lajos szakértő elmondása szerint a pályafutása során nem vizsgált még olyan – 33 ezer körüli lakosságszámú – települést, melynek játszóterein ilyen sok korszerű eszköz lenne. Városunk húsz játszótérrel rendelkezik, ebből két helyen állapítottak meg a vizsgálat során szabálytalanságot. A Budrió lakótelepen egy hinta esési tere rövidebb a megszabottnál. A hiányosságot hamarosan pótolja az önkormányzat, és a játék megkaphatja a megfelelő eszköz kategóriát. Két eszközt viszont el kell bontani.

Sajnos nem javítható, és meg kell válnunk a várkerti kettős faragott libikókától. A fajátszótéri hintát is hiába keresik a gyermekek, melyet már áprilisban elbontottak. Nem marad azonban hinta nélkül a várkert, dr. Görgényi Ernő, a városrész önkormányzati képviselője pótolja a hiányosságot. A nem használható játszóeszközöket szalaggal körbekerítette az önkormányzat, amíg a javításuk nem történik meg, addig nem használhatók.

 

Fotó: Pénzes Sándor
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)