Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az állásbörzén 70 munkáltató 114 álláshelyet kínált a gyulai álláskeresőknek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2013. április 24. 11:23
Az állásbörzén 70 munkáltató 114 álláshelyet kínált a gyulai álláskeresőknek
A Békés Megyei Kormányhivatal Gyulai Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltsége mintegy 400 hátrányos helyzetű álláskeresőt hívott meg a rendezvényre
Az állásbörzét dr. Görgényi Ernő. Gyula város polgármestere nyitotta meg. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Állásbörzét szervezett a Békés Megyei Kormányhivatal Gyulai Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltsége. A megyei programhoz csatlakozó rendezvény fő célja, hogy összehozza a hátrányos helyzetű álláskeresőket és az állást kínáló munkáltatókat. A célcsoportban az alacsony iskolai végzettségűek, a pályakezdők, a 25 év alatti és az 50 év feletti álláskeresők, a GYES-ről, GYED-ről, ápolási díjról visszatérők, valamint a tartós munkanélküliséggel veszélyeztetettek szerepelnek. A börzére mintegy 400 álláskeresőt hívtak meg, és 114 álláshelyet kínál 70 munkáltató, akiknek mintegy fele meg is jelent az eseményen. Ezen kívül 41 főnek tanfolyam is segíthet az elhelyezkedésben.

Az álláskeresőket Zelenyánszki Miklós kirendeltségvezető köszöntötte, majd dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere nyitotta meg a rendezvényt.

- Az egyik szemem sír, a másik nevet. Az egyik azért sír, mert ilyen sokan keresnek munkát, és hogy ennyi fiatal, illetve pályakezdő van Önök között. A másik azért nevet, ha arra gondolok, hogy háromszázzal többen is lehetnénk itt, ha a kormány és az önkormányzat összefogásának köszönhetően a húskombinátot nem sikerül megmenteni. Azért is nevet, mert az álláskeresőkön kívül állást kínálók is eljöttek. Nagyon nehéz összehozni a keresletet a kínálattal, hiszen az csak egy dolog, hogy mennyien keresnek állást, és egy másik dolog, hogy a munkát kínálók milyen munkakörre, milyen képzettséggel, gyakorlattal rendelkező munkavállalót keresnek. A kettő sokszor sajnos nem esik egybe, ezért fokozott felelősség és munka hárul a munkaügyi kirendeltségre, hogy összehozza a kínálatot a kereslettel, így segítse a jelenlévőket, hogy egymásra találjanak, és gyümölcsöző kapcsolatban együtt tudjanak dolgozni – mondta beszédében a városvezető.

A megnyitó ünnepségen jelen volt dr. Lukácsi Krisztina Irén, a Gyulai Járási Hivatal vezetője is.

A Gyulai Hírlapnak Zelenyánszki Miklós elmondta, Békés megyei viszonylatban Gyula és Szarvas van a legjobb helyzetben, városunkban és térségében jelenleg 12%-os az álláskeresők aránya az aktív lakossághoz képest.

- Ez nagyon-nagyon jó helyzet, amely részben Gyula város adottságaiból adódik, részben az új programok eredménye is. Ami kicsit árnyalja ezt a jó értéket, hogy nálunk a fiatalok aránya magasabb a többi kistérség átlagánál. Ebben viszont az a jó, hogy Gyulát élhető városnak tartják a fiatalok – nyilatkozta lapunknak a kirendeltségvezető.

A börzén jellemzően mindenféle foglalkozást kínálnak, a legkeresettebb szakmák a villanyszerelő, az eladó, a kőműves, de vannak állások diplomásoknak és segédmunkásoknak is.

Az állásajánlatokon és a képző intézmények bemutatkozásán kívül munkajogi, valamint rehabilitációs tanácsadást adnak a börzén, segítenek az önéletrajzírásban, amelyet egy országos adatbázisban is elhelyeznek, valamint az álláskeresők tájékoztatást kapnak az elhelyezkedést segítő támogatásokról is.

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)