Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Kohán Képtár felújításával indul Gyulán a Göndöcs-kert és környezetének integrált fejlesztése

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2013. március 07. 11:04
A Kohán Képtár felújításával indul Gyulán a Göndöcs-kert és környezetének integrált fejlesztése
A Kohán Képtár felújításának költsége 187 millió forint, a B épület bruttó 103 millió forintból újul meg
Projektnyitó sajtótájékoztató a Kohán Képtárban. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

Ma reggel elindult a Göndöcs-kert és környezetének integrált fejlesztése. Gyula város vezetése – az önkormányzati képviselők és a Kohán Képtár kivitelezője jelenlétében – projektnyitó sajtótájékoztatót tartott a képtárban, az egykori és leendő Vigadó épületében.

 – Négy év kemény munkájának köszönhető a beruházás, hiszen első körben a pályázatunkat tartaléklistára tették. A kormányváltás után a politikai összefogásnak köszönhetően a támogatottak sorába került és októberben bejelentettük, hogy első körben elnyertük a támogatást. Akkor hangsúlyoztuk, hogy egy évig tartó projektfejlesztési szakaszba jutunk. 2012 végén érkezett a végleges döntés, hogy megvalósíthatjuk a fejlesztésünket – emlékeztetett a történtekre Gajda Róbert országgyűlési képviselő. A közbeszerzések zömét már lefolytatta Gyula Város Önkormányzata, a művelődési ház épületének közbeszereztetése folyamatban van.

– A mai nap egyértelművé teszi, hogy a kemény munka meghozza gyümölcsét. A beruházás valamennyi lakó életminőségét javítja, hiszen a Béke sugárúton minden gyulai megfordul és a terek is könnyen elérhetőek – hangsúlyozta Gajda Róbert.

Dr. Görgényi Ernő beszédében arra utalt vissza, hogy a Bajnai-kormány nem támogatta a fejlesztést, majd a kormányváltás után döntött úgy Gyula Város Képviselőtestülete, hogy visszahozzák a sírból a pályázatot. A projekt a városfejlesztési stratégiába illeszkedik, a város szépítését, az épületüzemeltetés csökkentését és gazdaságfejlesztést szolgál. A Kohán Képtárban található alkotásokat és a gyönyörű falakat takaró paravánokat elszállították. A képek a beruház végeztével a művelődési ház felújított és kibővített B épületébe kerül.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő arra is rámutatott, hogy két országgyűlési képviselőnek kétszeres az érdekképviseleti ereje is, sőt a fejődéshez az is hozzájárul, hogy tíz hasonlóan gondolkodó önkormányzati képviselő ül a képviselő-testületben. A politikus véleménye szerint a beruházással egy méltatlanul elhanyagolt része újul meg a városnak, mely az idősek, fiatalok és családosok értelmes találkozó helyévé válik majd.

A Kohán Képtár, azaz leendő Vigadó felújításának költsége 187 millió forint, a B épület bruttó 103 millió forintból újul meg. Az állami támogatás 70%, ám az önkormányzat további önerőpályázatot nyújt be a költségek csökkentésére. A Vigadó épületét december 31-ig be kell fejeznie a kivitelezőnek.

A városvezetők kiemelték, ismételten gyulai vállalkozó nyert, aki helyi embereket foglakoztat az építkezésen. Gajda Róbert a környéken lakók és vállalkozások türelmét és megértését kérte az esetleges kényelmetlenségek miatt.

Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba
GYULAI HÍRLAP • 2013. március 07. 11:04
A Kohán Képtár felújításának költsége 187 millió forint, a B épület bruttó 103 millió forintból újul meg
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)