Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Egyedüli magyarként a GYAKI Dürer Iskola nyolcadikosai értek el helyezést az EU-s e-Twinning programban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Nagyné Bódi Katalin • HÍREK • 2013. március 06. 17:30
Egyedüli magyarként a GYAKI Dürer Iskola nyolcadikosai értek el helyezést az EU-s e-Twinning programban
Valósággá vált a csoda a GYAKI Dürer Albert Általános Iskola Tagintézménye 8. c osztályának
A 8. C. Fotó: Gyulai Hírlap

Bár az iskolában a csodákat a mesék világába helyezzük, a GYAKI Dürer Albert Általános Iskola Tagintézménye 8. c osztályával a csoda megtörtént, valósággá vált.

A tanulók, Erdélyi Lajosné angoltanárnő sikeres nemzetközi projektjének eredményeképpen egy éven át dolgozhattak együtt 33 ország diákjaival egy, az Európai Unió által működtetett internetes felületen. A projekt címe Intercultural dialogue through fairy tales drama and art volt, amelynek keretében városunkat, iskolánkat, osztályunkat kellett bemutatni PowerPoint formájában, valamint lefordítani, dramatizálni a Mary Nickelpot című szlovén népmesét.

A fent említett e-Twinning program a tavalyi évben négy körben került elbírálásra. Első körben Magyarországon lett minősített. Második körben 2012 októberében a diákok meghívást kaptak Budapestre, ahol lehetőségük nyílt projektmunkájuk bemutatására. A tét nem volt kevesebb, mint az első három hely valamelyike, ugyanis ez együtt járt egy a Hotel Griffinben eltöltendő éjszakával és az Elevenpark Szabadidőközpontba szóló e-Twinning gyermeknapi meghívással. A III. hely megszerzése ezt jelentette.

Hazaérkezésünk után kaptuk a hírt, hogy a projekt megkapta az e-Twinning európai irodájának nagydíját, és nominálták az Európai Unió e-Twinning programját minősítő bíráló bizottság felé, többi 120 pályázattal együtt.

A bizottság az elmúlt hetekben hozott döntést. Huszonhét pályázatot terjesztett fel Európai Nagydíjra, és ekkor történt a csoda: köztük egyedüli magyar iskolaként a mienket. A díjátadásra 2013. március 13-16. között Lisszabonban kerül sor, ahová, a szervezők jóvoltából jómagam és Erdélyi Lajosné kolléganő megtisztelő meghívást kaptunk, így részt vehetünk a három napos konferencián, képviselhetve Gyula város oktatását.

Nagyné Bódi Katalin osztályfőnök

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)