Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Színes, üdítő kulturális programokkal várja az érdeklődőket a Gyulai Tavaszi Fesztivál

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • KULTÚRA • 2013. március 06. 13:00
Színes, üdítő kulturális programokkal várja az érdeklődőket a Gyulai Tavaszi Fesztivál
Március 12. és április 3. között több helyszínen
A városháza Gyulán. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Gyulai Tavaszi Fesztivál címen kulturális programsorozatot rendez március 12. és április 3. között Gyula Város Önkormányzata, intézményei és a Gyulai Idegenforgalmi Egyesület.

A fesztivál egy irodalmi esttel kezdődik március 12-én, kedden 18 órától a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban, ahol Orbán János Dénes Sándor vagyok én is – alkalmi mesék „fölnőtteknek” című kötetbemutató estjét láthatják, a házigazda dr. Elek Tibor irodalomtörténész. A fesztivál a polgármesteri hivatal dísztermében folytatódik március 15-én, pénteken 16 órától, ahol a Történelmi Hangversenysorozat keretében az Excanto Együttes műsorában A magyar zene évszázadai a reneszánsztól Bartókig hangzik el.

A Gyulai Várszínház tavaszi programjában március 18-án, hétfőn 19 órakor Haumann Péter előadásában Szókratész védőbeszédét hallhatják, majd március 20-án, szerdán 19 órakor a kézdivásárhelyi Macskakő színjátszó csoport előadásában, Csehov komédiája alapján A Nagy Medve című színművet láthatják Kolcsár József rendezésében. Ugyanitt Barcsik Géza festőművész és grafikus Dobogó Kő című kiállítása április 15-ig díjtalanul megtekinthető a kamaragalériában.

Az Arany János Művelődési Egyesület Móricz Zsigmondra emlékezik március 19-én, kedden 18 órakor a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban. Az est vendége Móricz Imre. A Szociális Igazgatók Magyarországi Egyesületének (SZIME) Békés megyei tagozata március 20-án, szerdán 14 órakor a Szépkorúak művészeti gáláját rendezi meg a Fővárosi Önkormányzat Gyulai Idősek Otthonában.

Az EduNet Alapítvány (Budapest, Gyula) és Nagyszalonta Polgármesteri Hivatala A Körös-vidék kulturális együttműködése címmel konferenciát tart március 28-án, csütörtökön 10 órától a gyulavári kastély himnusztermében.

A Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. szervezésében Erkel-kottákból, fotókból és plakátokból álló gyűjteményből nyílik tárlat április 2-án, kedden 16 órától a gyulai vár borozó galériájában. A Tavaszi Fesztivál a Gyulai Idegenforgalmi Egyesület programjával zárul április 3-án, szerdán 19 órakor az Elizabeth Hotelben (Gyula, Vár u. 1.), ahol Varga Zsolt gitárművész Szerenád hat húron című estje fokozza tovább a tavaszi hangulatot.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)