Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Könyveket ajándékozott a gyulai Mogyoróssy János Városi Könyvtárnak L. Simon László

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2013. február 20. 16:40
Könyveket ajándékozott a gyulai Mogyoróssy János Városi Könyvtárnak L. Simon László
A 27 kötetből álló Irodalmi Nobel-díjasok Könyvtára sorozatot dr. Görgényi Ernő polgármester adta át
Dr. Görgényi Ernő és Dézsi János. Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva

A Mogyoróssy János Városi Könyvtárnak ajándékozta az Irodalmi Nobel-díjasok Könyvtára sorozat teljes, 27 darabos kötetét L. Simon László egykori kulturális államtitkár. A 27 könyv ma érkezett meg a városházára egy köszönő levél kíséretében. A polgármester a nyilvános átadáson elmondta, a Fidesz kihelyezett frakcióülésén találkozott személyesen az akkor még államtitkári funkciót betöltő politikussal.

L. Simon László megtekintette az Erkel Ferenc Emlékházat, a 100 éves (Reinhardt) cukrászdát és a várszínházat. A honatya levelében örömét fejezte ki, hogy a város vezetése lelkesen áll az emberi minőség szolgálatába és figyelemmel, büszkeséggel gondozza és fejleszti intézményeit. Nem kizárólag a kultúra, az oktatás, vagy a turizmus értékeit jelenítik meg az intézmények, hanem hozzájárulnak ahhoz, hogy a város és a környék polgárai tényleg polgári értékrendet sugárzó környezetben élhessenek. A leköszönt államtitkár megköszönte továbbá a lelkes fogadtatást, amelyben gyulai tartózkodása alatt részesült.

A Gyulai Hírlapnak Dézsi János elmondta, szép kiállítású kötetekkel gazdagodott a könyvtár. Mivel a könyvek könnyű kialakítása lehetővé teszi, hogy akár egy buszon olvassák őket, 2-3 héten belül kölcsönözhetővé teszik az ajándékot.

Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)