Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szent Flórián nap a Gyulai Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2012. május 04. 17:07
Szent Flórián nap a Gyulai Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon
Hazánkban 1991 óta, május 4-én tartják a tűzoltók védőszentjének napját
Képünkön (balról) Kiss András, Galbács Mihály, Zanócz István, Schneider László és dr. Tábi Tibor. Fotó: Gyulai Hírlap Online - Oláh Szabolcs

Hazánkban 1991 óta, május 4-én tartják a Tűzoltók napját. A tűzoltók védőszentjének, Szent Flóriánnak napját a Gyulai Hivatásos Tűzoltóparancsnoksága is ma délután ünnepelte. Az eseményen jelen volt Zanócz István tűzoltó alezredes tűzoltóparancsnok, Kiss András tűzoltó ezredes, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság békéscsabai kirendeltségvezetője, Galbács Mihály alpolgármester, dr. Tábi Tibor rendőr alezredes, a Gyulai Rendőrkapitányság vezetője, és Schneider László, a Gyulai mentőállomás vezetője.

- Szent Flórián személye nem por és hamu. Tettének ma is üzenete van, eleven és élő. Az áldozatvállalás egyetemessége, a segítő szándék múlhatatlansága, az elhivatottság erényei. Ez az alapelv örök, mely e szervezetben kézzelfogható módon ölt testet. Az új, épülő laktanyában jó embereket hozott össze az Ég. Tavaly óta számos alkalommal sikerült bizonyítanotok, hogy hivatásotokban és a laktanya ügyes-bajos dolgaiban egyaránt kiemelkedő módon tudtok teljesíteni - szólt Zanócz István, majd Kiss András is köszöntötte a felsorakozott gyulai lánglovagokat.

A tűzoltó nap megnyitóját ünnepi vacsora követte.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)